<< Sida10

Sida12 >>

 

klart.se

Kalender

 Anten
 29 september Onsdag
 Trippix
Ingen anmälan, vaccinerade par, även icke medlemmar. Se: www.antendansarna.se
Video:   
 Anten
 6 oktober Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 13 oktober Onsdag
 Conny.

 Anten
 20 oktober Onsdag
 Kode Spelmän

 Anten
 27 oktober Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 3 november Onsdag
 Conny.

 Anten
 10 november Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 17 november Onsdag
 Charlies

 Anten
 24 november Onsdag
 Conny.

 Anten
 1 december Onsdag
 EMG

 Anten
 8 december Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 15 december Onsdag
 Conny.


Besök nr  643098
idag  34

B  1758726 U  34

-Sida11 -ONSDAGSDANSEN
Klicka för större bild.


Onsdagen den 22/9 med Conny.
  Åh, vad han är bra, sa flera om Conny. Det blev återigen en jättetrevlig kväll. Omväxlande dansprogram, bra att Anders visar och rappar så att alla hänger med. Två danser, Pär-Anders Skölds dans Amanda swing och I washed my hands (passande titel i dessa dagar), innehöll båda lite kluriga steg, som vi fick öva lite extra på. Sen är det ju så att även om man dansar lite fel får man motion ändå.
  I dagarna fyller Susanne Lanefelt 75 år, hon blev ju känd på 80-talet för sin gymping i SVT. Efter att ha deltagit i "Let`s dance" 2008 har även dansen blivit viktig för Susanne:
 - Vi vet ju allt det här med att det är så bra att träna och röra på sig och aktivera kroppen och att vi blir friskare och gladare och starkare. Men av dansen blir man dessutom smartare. Så all träning är bra, men dansen är "top of the pop".
 En man berättade att han fick så ont i sina ben efter de första danstillfällena men nu känns det bra. Bra att han fortsatte att dansa trots det onda, benen var helt enkelt lite för otränade för dans och det kände nog de flesta av. Det känns bara bättre och bättre i dansbenen.
Bilden: Kersti och Kenneth.Klicka för större bild.


Onsdagen den 15/9 med Charlies.
  Det går bra med inspelad musik men det är så mycket roligare och ger mycket högre stämning med live-musik. Och i går var stämningen åter igen på topp. Med Ingmar och Anders, dvs Charlies, på scenen kan det knappast bli bättre.
 - De spelade så gôtt till Tisdagssnoa. Den dansen hade vi kunnat dansa hela kvällen till deras härliga musik, sa en som gillar snoa.
  Skulle någon känna sig osäker efter det här långa uppehållet är det inga problem, Anders visar och rappar alla danser och han går igenom en dans extra noga om någon önskar det.
  På dansprogrammet kan man trycka för att se dansbeskrivning och dansvideo, men ibland fungerar inte videon och det beror på att det är en gammal inspelning.
  Att gammaldans ger mycket motion både för knopp och kropp känner de som dansar mycket väl. Ann, på bilden, mätte antalet steg i går och fick ihop ca 6000 steg och det fick även Jan, vår ordförande som har som mål 10 000 steg per dag. Ann hade redan över 11 000 steg i går när hon kom till dansen. Blev en stegrik dag för Ann.Klicka för större bild.


Onsdagen den 8/9 med Eva & Ingvar.
  Oj, vilken härlig danskväll det blev! Ingvar blev paff när han såg kvällens dansprogram, att redan andra gången ha så många, kanske inte helt lätta danser. Men det var inga problem, Anders visade och rappade och någon gång blev det lite torrsim. En dam sa att hon fick använda sitt huvud extra mycket den här kvällen, men gammaldans är ju både för kropp och knopp. 
  De två herrarna Ingvar och Anders öste beröm över varandra. Roligt att Anders är tillbaka, tyckte Ingvar. Anders säger att han inte har dansat på ett och ett halvt år, det är svårt att tro när man ser honom dansa den ena dansen efter den andra utan problem. Det ser så lätt ut. 
  Det är 567 dagar sedan vi spelade i Anten och därför tänker vi spela Thory Bernhards (1920 - 2014) låt "En Gång Ska Vi Åter Mötas (1961). Tidigare på kvällen spelade de Sven-Ingvarslåten Virus och Bakterier, de hade precis börjat spela den låten när pandemin bröt ut. Kanske var det Eva och Ingvar som lockade hit det elaka viruset, undrade Anders.Klicka för större bild. Det här är Kjeld, han ser lite allvarlig ut på bilden så han var tveksam om bilden skulle få vara med på hemsidan. Till slut sa han ja med tillägget att när det är något viktigt måste man vara allvarlig. På bilden dricker han vatten och det är viktigt när man dansar. Annars är Kjeld en glad man, särskilt när han får dansa. Kjeld var äldst av alla på dansen, han dansade förra onsdagen och i söndags och vilade inte en enda dans. Sammanlagt var det fyra herrar som var över 80 år den här kvällen. Dessa fantastiska män!Klicka för större bild.


Onsdagen den 1/9 med Conny.
 - Vilken kväll! Sååå roligt att börja dansa igen. Det var tufft både för kroppen och knoppen. Även om man har promenerat mycket och försökt hålla kroppen igång på olika sätt, blir det nya och annorlunda rörelser i dansen. Några satt och vilade en stund. Dansprogrammet bestod av en hel del danser med fart i och Conny är ju inte den som står och såsar på scenen utan höll ett bra och lagom tempo. 
  Även knoppen fick en rejäl omgång. De flesta danserna har vi dansat många gånger, men ibland var det svårt att komma ihåg de rätta stegen. Men som tur var hade vi en jättebra dansledare, Anders, som både visade och rappade för att stötta våra trög minnesceller. Men vid ett tillfälle strejkade även hans minnesceller. Dear one hade försvunnit, men Conny var snabb och sa vi tar Schottisbugg från Eslöv istället.
 Bilden: Anders hade till sin hjälp Gull-Maj när han skulle visa danser. Connys hund Buster ville också vara med på bilden.Klicka för större bild.Två glada dansare, Harry och Monica.Klicka för större bild.


Onsdagen den 28/10 med EMG.
  Den här kvällen fick vi dansa till EMG: Evert, Magnus och Gunnar. Härligt med levande musik, det förhöjer stämningen.
Evert bad om ursäkt för sitt dåliga humör, som vi dansare nog inte märkte av. 
 - Jag har så mycket musik i mitt huvud men idag kommer det inte fram så som jag vill, sa Evert. Det beror säkert på att de inte har spelat till dans så mycket på mer än ett halvt år, det sätter sina spår.
 Mycket visning och rappning av Helén och Arvi, jättebra. Alla är inte säkra på alla danser och vi dansare behöver hämta andan emellanåt. Två timmars, för det mesta ganska snabb dans, kräver bra kondition. De flesta har säkert promenerat mycket under den här dansfria tiden, men att dansa, särskilt gammaldans, är krävande på ett annat sätt.Klicka för större bild.  Det här är Bengts bröstkorg. Han började känna stickningar i bröstet när han dansade, han sökte vård och efter flera kontroller visade det sig att han hade förträngningar i hjärtats kranskärl så han var tvungen att genomgå en bypass-operation. Den 10 juni mitt i pandimi- och semestertider opererades Bengt på Sahlgrenska. Man flyttade ett blodkärl från Bengts underben till hjärtat och då är man tvungen att öppna bröstkorgen, det är ärret efter operationen som syns på bilden. Nu mår Bengt bra, det kunde gått illa om han inte hade fått vård i tid. En uppmaning till alla som känner något konstigt i bröstet, sök vård. Många vill ju inte göra det i dessa tider eftersom de är rädda för smitta.Klicka för större bild. Eva och Kent på väg hem, det var kö när de skulle komma in och det var kö när de skull gå hem. Men det är viktigt att försöka hålla avstånd så gott det går. Alla måste hjälpa till att ta ansvar.Klicka för större bild. Bosse och Irene. Irene erkände att hon kastade lystna blickar på andra kavaljerer. Men då sa hennes man med glimten i ögat:
 - I brist på bröd får man ta limpa.Klicka för större bild.


Onsdagen den 21/10 med Conny.
- Det bästa som hänt på länge att dansen i Anten har kommit igång igen. Det är så jädrans skoj! sa Bengt här tillsammans med danspartnern Anna. Conny är otrolig med sina potpurrier, han kan spela annat till danser som är gjorda till speciella låtar t.ex. Vikasving. Han visar verkligen sin fantastiska musikalitet, tycker Bengt.
 Åter en jätterolig danskväll med roliga danser, jättebra musik och mycket duktiga dansledare, Inger och Roland. När Inger skulle visa Vikasving gjorde Roland ett litet felsteg och snabbt som ögat sa Roland att han dansade femte turen (Det är bara fyra turer i Vikasving.) Då sa Inger att Roland är fantastisk han har en alltid en ursäkt när han gör fel och dessutom olika förklaringar varje gång. 
 Sedan styrelsen bestämde att medlemmar har förtur har det tillkommit många medlemmar. Det visar att dansen i Anten är mycket populär, många vill komma och dansa. Jättekul, tycker vi styrelsen.Klicka för större bild.


Onsdagen den 14/10 med Conny.
  En glädjstrålande Conny kom in på dansgolvet och sa att detta var det roligaste på länge, d.v.s. att få spela till dans igen. Han har inte spelat sedan den 10 mars och hunden Buster har saknat spelandet jättemycket (jämför med en jakthund som inte får jaga). Inspelad musik kan vara jättebra men det blir en helt annan stämning att få dansa till live-musik. Conny kände sig nöjd med att han kom ihåg de gamla låtarna så bra och det var vi dansare också.
  Conny hade en skjorta från Österrike på sig och den har hängt struken och klar för användning mycket länge i hans sovrum, han hade bestämt att den ska han använda på den första spelningen oavsett vad det skulle bli och det blev vi i Anten som fick se honom i den här fina skjortan.
  Klicka för större bild.Eva och Lennart.
 - Det var en härlig danskväll. Både Eva och jag uppskattade dansen och musiken. Roligt att dansen kommer igång igen, tycker Lennart.

 
Klicka för större bild.Stig-Ove och Berit.Klicka för större bild.


Onsdagen den 7/10.
  Det här är Inger och Roland Karlsson, som var dansledare vår första dans nu i coronatider. Inger hade lagt ner mycket tid på att tänka ut ett dansprogram som skulle passa bra, många hade inte dansat på detta 7 månader långa uppehåll. Innan dansen började kom flera fram till henne och sa att hon måste visa och rappa för de hade glömt mycket. Inger var lite osäker över hur mycket hon skulle behöva visa och rappa, men hon behövde inte oroa sig det blev precis lagom. Många var nog också glada över att få en liten vilopaus mellan danserna, det kändes att dansbenen inte var i bästa form.
  Att dansa till inspelad musik tycker en del är jättebra och andra tycker att det är trevligare med en spelman. Men när Inger har hand om musiken väljer hon alltid det bästa, det ska vara uppspel, lagom hastighet för den aktuella dansen, vara lagom lång och helst sluta på rätt ställe. Vi fick dansa till många jättebra orkestrar! Klicka för större bild.  Det här är kompisarna Leif, Jan, Solveig och Berit. De umgås som en familj nu under coronatiden så därför slarvade de lite med avståndet under fikapausen. Leif skrev på Facebook att det var "Helt fantastiskt! Tack till alla som gjorde det möjligt. Vi ser fram emot nästa dans." Det där med att hålla avstånd kan vara lite knepigt men vi arrangörer tyckte att alla försökte respektera det vi hade bett om. Alla måste ta eget ansvar och tack vare att vi har en så stor lokal gick det ju bra att dansa 25 par utan trängsel.Kvällens dans våren 2020.
15/1  Cultis-Gladan
22/1  Fest-vals
29/1  Lottas polka
  5/2  Kentucky Home
12/2  Junihambo
19/2  Shortcake
26/2  Vadsbosnoa
  4/3  Toftasvängen
11/3   LinneaKlicka för större bild.


Onsdagen den 11/3 med Trippix.
  Ingrid, på bilden, och många fler var inte rädda för virussmitta. Vi var något färre än en vanlig onsdag men vi som var där fick en trevlig kväll tillsammans med Göran och Tore i Trippix. 
   Kvällens dans var snoavarianten Linnea som vi har dansat tidigare, en lätt och trevlig dans. Jättebra dansprogram som vanligt, man behöver inte vara rädd för komma om man är osäker på danserna, Pär-Anders visar och rappar så jättebra.Klicka för större bild.


Onsdag den 4/3 med Conny.
  Vilket roligt dansprogram, sa någon och ja som vanligt var det en trevlig blandning av danser.
  Polkavarianten Toftasvängen var kvällens dans, fartfylld och rolig. Den är från 1995 och dansades ofta för ett antal år sedan men förekommer då och då på dansprogrammen även nu. Även polkavarianten Sockerpillret var med den här kvällen och det var ett tag sedan vi dansade den. Jättekul att Pär-Anders tog upp den.
Bilden: Gunnel.
 Klicka för större bild.Ann, Eleonore och Gull-Maj, tre mycket trogna dansare. De dansar i Anten både måndagar och onsdagar.Klicka för större bild.


Onsdagen den 26/2 med Bennyz.
 Ann, en duktig kavaljer. Härom veckan fick hon dansa dam eftersom det fattades damer och det ställde till det, i åtminstone en dans. Det kan vara lite klurigt att byta sida men det är nog jättebra för hjärncellerna.
 Kvällens dans var Vadsbosnoa, en tio år gammal härlig snoa. Pär-Anders säger ofta att vi dansare är grymma men den här kvällen var vi grymmare än vanligt, tyckte han. Flera danser med olika många turer och ändå lyckades vi hålla ordning på dem, men det var ju tack vare hans i-rättan-tid-rappning.   Förra veckans dans Shortcake innehåller en tur där man ropar HEJ och vi tjoade nog ännu högre den här gången. Pär-Anders är jättebra, om inte bäst av alla, på att få igång dansarna, inte bara fötterna utan även gammaldanstjoandet.Klicka för större bild.Bengt och Kerstin.Klicka för större bild.


Onsdagen den 19/2 med Eva & Ingvar.
- Oj, så bra jag som inte har hunnit handla frukost, sa Eva om sin vinst bestående av kaffe, limpa och ett paket kakor. Men Ingvar protesterar, han vill hellre ha cornflakes och yoghurt säger han på sitt vanliga lite finurliga sätt. Vi som känner honom förstår att han skojar. Även Monica vann frukost.
  Shortcake som var kvällens dans är gammal och kommer från USA. I tredje turen bör man tjoa och Pär-Anders fick oss att tjoa riktigt ordentligt trots att vi samtidigt var tvungna att vara extra koncentrerade på de lite ovanliga stegen. Nästa vecka blir det nog ännu mer tjo.
 - I dag har du inte gjort ett enda fel, sa Ingvar till Pär-Anders. Men ett fel hade han gjort i dansprogrammet, när han skulle markera Kejsarinnans tango tryckte han på Kejsarens tango och det ledde till att en del ambitiösa dansare tränade lite hemma. Extra hjärngympa, inte att förakta.
 Inför sista dansen sa Ingvar att han funderat länge på om man får fler brudar om man spelar dragspel. Efer en sökning på den låten så har nog Ingvar missat lite för frågan gällde om "Får jag ligga mer om man spelar dragspel".
Du har väl betalat medlemsavgiften så att du kan komma på vårt årsmöte den 10 mars?

Klicka för större bild.


Onsdagen den 12/2 med Charlies.
 Ulla, på bilden, och alla andra fick uppleva en jätterolig danskväll. De båda spelmännen Anders och Ingmar är alltid så glada och ger järnet varje gång de spelar, åtminstone när de är här hos oss i Anten.
 Kvällens dans Shortcake kommer nästa vecka, eftersom Pär-Anders danspartner Kerstin var sjuk och det var hon som föreslagit dansen. I stället blev Junihambo kvällens dans och det är en vanlig och trevlig hambo, alltså bra att kunna.
Du har väl betalat medlemsavgiften?
Missa inte vårt årsmöte den 10 mars!Klicka för större bild.Anders Björk i Charlies med dvärgschnauzern Snoddas.Klicka för större bild.


Onsdagen den 5/2 med Duo Blå.
 På bilden Bengt som tillsammans med Leif bildar Duo Blå. De stod för musiken den här kvällen. Musiken som vanligt när de spelar, mycket passande till de olika danserna, taktfast och lätt att dansa till.
  Dansprogrammet var mycket lockade, sa en av kvällens dansare. Programmet innehöll en blandning av nyare danser och gamla som kvällens dans, Kentucky Home. Vi har haft dansen tidigare men det var nog inte så många som hade klarat dansen utan Pär-Anders genomgång.
  Det ovanliga inträffade den här kvällen, nämligen att det var färre damer än herrar. Vid ett par tillfällen hoppade Pär-Anders in och dansade dam, det är inte många herrar som kan det. Men Pär-Anders gör det ibland för att få en bättre förståelse för damstegen och således att det blir lättare för honom att lära ut de stegen.  Klicka för större bild.Birgitta och Albert.Klicka för större bild.


Onsdag den 29/1 med Tore Carlsson.
  Ordningen är återställd, Pär-Anders är tillbaka på dansgolvet efter en vecka på havet, där han var fullt upptagen med att varje dag lära ut några gammaldanssteg för nybörjare.
 Åter ett jätteroligt dansprogram som visade sig vara lite för ambitiöst, två roliga danser (Amandaswing och Viggenpolka) fick skjutas upp till nästa vecka. Kvällens dans var den populära Lottas polka från 2010, en dans som dyker upp lite då och då på dansprogrammen men som även dansas när det bjuds en polka. Dansen börjar med "modifierade klack- och tåsteg" som det står i dansbeskrivningen, dvs inga vanliga klack- och tåsteg. Eftersom vi har haft dansen tidigare i Anten vållade den inte några större problem.
Bilden: Gull-Maj, en mycket trogen Antendansare, kommer både på måndagar och onsdagar.
Klicka för större bild.


Onsdagen 22/1 med Conny och hunden Buster.
  Den här veckan åker Pär-Anders med dansbåten Cinderella, som går mellan Stockholm och Mariehamn på Åland. Han leder nybörjarkurser i gammaldans och DurX spelar. Detta är fjärde året för Pär-Anders och han har med sin fantastiska entuiasm inspirerat många till att börja med gammaldans och mängder av vänner har han fått genom dansen.
  Som tur är har vi andra jätteduktiga dansledare som kan rycka in när Pär-Anders inte kan, igår var det Inger och Roland som ledde dansen. Jättebra!
 Kvällens dans var bytesdansen Fest-vals som dansas till låten Födelsedagsvals till Mona. Även förra veckans dans Cultis-Gladan krävde rätt låt dvs Gladan. Conny fixade naturligtvis detta jättebra samt valet av musik till övriga danser. Conny ensam låter som en hel orkester. Eller är det möjligen så att hunden Buster hjälper till?
Bilden: Susanne, en av alla våra glada och positiva stamgäster.
Klicka för större bild.


Onsdag den 15/1 med Charlies.
  Vilken rolig start det blev på den här säsongen. Charies stod för den härliga musiken och Pär-Anders hade fått ihop ett bra blandning av danser. Marstrandssnoa fick vi lära oss före jul och nu lärs den dansen ut på flera ställen. Den dansen kommer att bli populär sa någon och det verkar faktiskt så. Jättebra när populära danser kommer upp flera ställen.
  Kvällens dans var Cultis-Gladan som gärna dansas till låten Gladan. Dansen Gladan är svår för många med ömma axlar och ryggar eftersom det förekommer pannkaksvändning i den dansen. Men Cultis-Gladan innehöll inga svårigheter, lätt och rolig dans!

Bilden: Rune som har trasslat in sig i sin kvarglömda slips. Han glömde den i Anten på en annan dans.

Kvällens dans hösten 2019.
 11/9   Viggenpolka
 18/9   I mitt hjärta
 25/9   Britts hambo (bytesdans)
 2/10   Kentucky Home
 9/10   I washed my hands
16/10  Födelsedagspolka
23/10  Morfars tango
30/10  Fredagskväll
  6/11  AlfAschottis
13/11  Schottis från Idre.
20/11  Marstrandssnoa
26/11  Hambosnurr från HökisKvällens dans våren 2019.
  9/1  Carl-Johans schottis
16/1  Sladden
23/1  Morfars tango
30/1  Alfasnoa
  6/2  C:sons hambo
13/2  Borgundapolka
20/3  Dans uti lövad sal
27/2  Näcken
 6/3   Linnea
13/3  Ella
20/3  Hamboflickan
27/3  Gladan
  3/4  Rönnebergapolka
10/4  Kajsas vals
17/4  Födelsedagspolka
24/4  RepetitionerKvällens dans hösten 2018.
12/9   Tindrande ögon
19/9   Schottis på landet
26/9   Lottas polka
3/10   StickAns Hambo
10/10  Joddlarsnoa
17/10  Peikkun
24/10  Grisesnoa
31/10  I mitt hjärta
 7/11   Födelsedagspolka
14/11  Jubileumstango
21/11  Anna Mosters vals
28/11  KörepolskaKvällens dans våren 2018.
10/1  Näcken
17/1  Borgundaschottis
24/1  Ingrids familjehambo
31/1  Norsk pariserpolka
 7/2   Enskedefröjdens vals
14/2  Rönnebergapolka
21/2  Första tanken
28/2  Tindrande ögon
  7/3  Hyfsapolka
14/3  Får ja´ lov
21/3  Trevligt att råkas
28/3  Schottis på Fröjden
 4/4   I mitt hjärta
11/4  Lottas polka
18/4  Toftasvängen
25/4  Repetitioner

 
Kvällens dans hösten 2017.
 13/9  Ålandsschottis
 20/9  Vikasving
 27/9  Vargmåne
 4/10  Amanda swing
11/10  Ella
18/10  Hambo från Säffle
25/10  Glanshammarsnoa
  1/11  I washed my hands
  8/11  Schottis från Idre
15/11  Peikkun
22/11  Malmösvingen
29/11  Bytespolka från LångängenKvällens dans våren 2017.
11/1  Toftasvängen
18/1  Grisesnoa
25/1  Schottis på Fröjden
  1/2  Hyfsapolka
  8/2  Maran
15/2  Sunnanövals (bytesdans)
22/2  Borgundapolka
  1/3  StickAns hambo
  8/3  Marknadspolka (bytesdans)
15/3  Amandaswing
22/3  Torparschottis
29/3  Rödluvan (bytesdans)
  5/4  Fantasisnoa
12/4  Bröllopshambo (bytesdans)
19/4  Umemazurka
26/4  Avslutning

 
Kvällens dans hösten 2016.
 31/8  Anderssons tango
  7/9  Bonnen
 14/9  Sladden
 21/9  Kentucky home
 28/9  Skärgårdsflirt
 5/10  Åskbollen
12/10  Tordmulen
19/10 I washed my hands
26/10 Västkustsnoa (bytesdans)
 2/11  Vargtassen
 9/11  En vals tillsammans
16/11 Tindrande ögon
23/11 NyPetschottis
30/11 Lottas polka

 
Kvällens dans våren 2016.
13/1  Rolletten
20/1  Anna-Mosters vals
27/1  Borgundaschottis
 3/2   Bröllopshambo (bytesdans)
10/2  Bonnen
17/2  Höjdar-rag
24/2  Fest-vals (bytesdans)
  2/3  Fantasisnoa
  9/3  Schottis på Fröjden
16/3  Glanshammarsnoa
23/3  Rödluvan (bytesdans)
30/3  Vargtassen
  6/4  Hambo från Säffle
13/4  Anderssons tango
20/4  Skepplandavalsen
27/4  Näcken

 
Kvällens dans hösten 2015.
  2/9   Hambosnurr från Hökis
  9/9   Sockerpillret
16/9   Hambosnurr från Hökis
23/9   Hyfsapolka
30/9   Amandaswing
 7/10  Grisesnoa
14/10  Borgundapolka
21/10  Schottis på Fröjden
28/10  Hamboflickan
  4/11  Toftasvängen 
11/11  Linnea
18/11  En vals tillsammans
25/11  En vals tillsammans
 2/12   Bjällerklang