Sida2 >>

 

klart.se

Kalender

 Anten
 21 november Onsdag
 Conny o Peter

 Anten
 28 november Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 8 december Lördag
 Levins


Besök nr  494524
idag  12

B  1465166 U  12

-Sida1 -Klicka för större bild. Jim vann glögg, pepparkakor m.m.

..................................................................................

        LUCIAFEST
Lördag den 8 december.
Pris: 200 kr.
18.30 Mingel.
19.00 Jullandgång. Lucia kommer.
20.00 - 23.30 Dans till Levins.
Jägarmarsch och efter fikapausen paket med två gamla och en modern.
Minishow i fikapausen.

Sista anmälningsdag den 3/12.
Betala helst i förväg till bankgiro 299-8623
eller swisha till nr: 123 651 56 39.
Betalningen gäller som anmälan.
Skriv namn samt välj kött- eller fisklandgång.
Eller anmäl till Gun-Britt: 0707 12 77 60
mail: gunbrittosc@gmail.com 
och betala kontant när du kommer.

VÄLKOMNA!

.......................................................................................................

   Motionsdans med kursinslag.
  Onsdag den 14/11 med Charlies.
  Instruktör: Pär-Anders Sköld.

  Inträde: 80 kr.
  Fika finns att köpa.
  Inträdet går att swisha nr: 123 651 56 39.

  --------------------------------------------------------------------------------

  Gammaldanskurs för nybörjare.
  Måndagar 17/9 - 26/11, kl. 19 - 21.30.
  Dansledare: Anders
Krüger.
  Inträde: 60 kr.
  Tag med egen fika.
  Inträdet går att swisha nr: 123 651 56 39.

   VÄLKOMNA!

---------------------------------------------------------------

Tag med Dina dansvänner och kom till Anten.
Gammaldansen ger många trevliga vänner och mycket motion både för knopp och kropp.

GAMMALDANS ÄR FRISKVÅRD!

VÄLKOMNA!

--------------------------------------------------------------------------

Hyr vår naturskönt belägna festlokal i Anten Alingsås för bröllop eller fest.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Onsdag den 21 november Conny o Peter på Anten


Dansprogram onsdagarPoddkast om gammaldans
P-a har varit med i en podd och pratar om gammaldans.

Ni kan  lysna på den via denna länk danspassion
Inbjudan till gammaldans i Anten på trettondagsafton 2019-01-05.
Så var det snart trettondagsafton igen och dans i Anten. Den här gången blir speciell. Som säkert alla vet kommer Levins orkester sorgligt nog att sluta spela. Det känns i alla fall positivt att vi får möjlighet att stå som arrangör för deras sista spelning. Vår förhoppning är att det ska bli en minnesvärd kväll för Levins orkester och alla dansare.

Program
18.30     Mingel
19.00     Örtmarinerad fläskfilé med
              laktosfri potatisgratäng och sallad.
             Alkoholfri dryck serveras.
              Den som önskar dricka vin får själv ordna detta. 
20.00     Dans, jägarmarsch.
21.20     Kaffe och bakelse samt överraskning.
22.00     Dans, paket med två gamla och en modern.
23.30     Avtackning.
23.40     Dans, paket med Levins bästa låtar.
24.00     Danskvällen är slut.

Anmälan lämnas i första hand via e-post till jolojolo@telia.com 
eller i andra hand via sms till 0708 42 74 00, senast den 28 december.
Kostnaden blir 300 kr per person och betalas kontant vid ankomst.
Antal deltagare är begränsat till 150. Först till kvarn gäller.

Hjärtligt välkomna!

Festfixarna
Klicka för större bild.


Ransäter 2018.
    Anette och Magnus. 2008 sa Lasse Lundgren till Anette och Ingela att åka till Ransäter på dragspelsstämman och det gjorde de. Det var så roligt så de har åkt varje år sedan dess. Några gånger i början åkte de motorcykel men inte nu längre. Klicka för större bild.  Numera är det Johnny Lundgren, Lasses son, som håller i förmiddagsdansen på loge A. Enligt Johnny har det dansats på loga A på förmiddagarna i 30 år. Klicka för större bild.  Lars och Margareta. Lars var i Ransäter förra året och tyckte det var roligt, i år tog han med sig Margareta.
 - Jätteroligt! tyckte  hon. Margareta var i Ransäter för ca 40 år sedan men kommer inte ihåg hur det var då men tror att det inte var lika många danslogar som nuKlicka för större bild.  Kent och Eva. Förra året kunde inte Eva dansa eftersom hon hade opererat sin ena höft men i år gick det bra. Härligt att man kan komma tillbaka till dansen.Klicka för större bild.  Christer och Susanne har precis förlovat sig och visar lyckligt upp sina ringar. Susanne fick Sten & Stanleys nya CD när de uppträdde i Gropen, hon fick också sjunga lite tillsammans med Sten Nilsson. Christer och Susanne har känt varandra i 14 år men det tog många år innan de blev ett par, det var Christer som tog mod till sig och kontaktade Susanne.
 -Jättebra! tyckte Susanne om att Christer kontaktade henne.Klicka för större bild. Borås GDF:s ordförande Anna och en norrman. För ett par år sedan träffades de i Ransäter och nu ses de en gång om året. De har jätteroligt på dansgolvet och kan en massa konstiga och uppseendeväckande dansturer. Gammaldans är han inte så bra på än. Men han är speleman och hoppade in i boråsorkestern Notfritt som spelade till dans på en loge.Klicka för större bild.  Helen och Arvi. Många cyklade men det var ytterst få som hade cykelhjälm. Klicka för större bild.  Anne och Thore. Anne fyllde år och uppvaktades både på dansgolvet och i Frödinghuset på Geijerskolan med champagne.Klicka för större bild. På fredagskvällen var det dags för den traditionella allsången i Frödinghuset. Jan, med gitarren, fixade texthäften, tingade två dragspelare samt bjöd in gammaldansvänner. Med på bilden Kerstin och Jan.Klicka för större bild.  En av allsångslåtarna var Tåla dej Janne. På förra bilden sågs två Jan och på den här finns Jan, Jan-Erik och Jan-Erik. Allt som allt blir det fem Jannar. Klicka för större bild.  Berit, Conny, Inger och Barbro var också med på allsången. De hann förhoppningsvis att äta lite av allt gott som de hade med sig.Klicka för större bild.  Sven-Erik och Ann-Sofie dansade gammaldans här i Ransäter som omväxling till alla golfrundor.Klicka för större bild.  Ulla och Jörgen är medlemmar i en förening som hjälper till på dragspelsstämman. De får i gengäld lite billigare campingplats.Klicka för större bild.  Berit och Bruno, ordförande i Antendansarna, på förmiddagsdansen på loge A.Klicka för större bild.Lill-Britt och Harry.Klicka för större bild. Rose-Marie och Rolf.Klicka för större bild.Agneta och Karl-Gunnar.Klicka för större bild.Kristin och Krister.Klicka för större bild.Ing-Marie och Thomas.Klicka för större bild.


Midsommardagsdansen lördag den 23 juni.
  161 glada dansare kom till Anten den här härliga kvällen. Redan vid 18-tiden började dansarna strömma till och välkomnades som vanligt på midsommar av Eva och Ingvar som satt på farstukvisten och spelade i solskenet. Mycket fin tradition! Någon skojade om att det var tur att det var en spännande fotbollsmatch den här kvällen så att vi inte blev för många. Men en äkta gammaldansare väljer väl dans framför fotboll, eller hur?
På bilden: antendansarna Arne, Eleonore, Gull-Maj och Ann kom tidigt och hann mingla runt en stund innan dansen kom igång.Klicka för större bild.  Vår ordförande Bruno säljer lotter till Kerstin och Hans. Enligt Hans är Anten bäst på att ordna fester. Klicka för större bild.  Kent var en av många som hade extra lång väg till Anten. Han bor i Småland! Men det är inte första gången som han kommer hit för att dansa. Välkommen åter.Klicka för större bild.  Fikapaus och dags för den berömda tårtbuffén. Styrelsemedlemmarna och vår revisor stod för tårtorna. Någon var också mäkta imponerad av alla fina smörgåsar som vi hade gjort. Monica ställer fram den sista tårtan innan de tårtsugna dansgästerna släpps fram.Klicka för större bild.  Vilken tårtkö! Det är Jonny som vinkar till fotografen, han tyckte att det dröjde länge innan tårtorna kom fram.Klicka för större bild.  Magnus har försett sig med två tårtbitar, det ska tilläggas att han ska inte ha båda bitarna själv. Det är Anette som ska få ena biten, hon har tvingats gå på kryckor i flera veckor och naturligtvis ställer Magnus upp och bär tårtbitar. För första gången på länge dansade hon lite och snart blir det mer får vi hoppas. Att inte kunna dansa när man älskar att dansa är inte roligt. Klicka för större bild.  Ulla och Lars.Klicka för större bild.  Spel-Eva och Anne förser sig med tårta.

Eva berättade att när hon står på scenen och spelar går hon upp i spelandet så att hon knappt märker dansarna. Men rätt som det var tittade hon ut över dansgolvet och överväldigas av hur många dansare det var och hon blir helt tagen av situationen. Ingvar bedyrade hur tacksamma de är över att få komma till Anten och spela på en sådan fin fest. Det har ju blivit tradition att dansa i Anten till Eva och Ingvar på midsommardagen och att bli bjuden på tårtbuffé.
Klicka för större bild.  Tårtorna hade strykande åtgång men Agneta lyckades skrapa ihop lite rester.Klicka för större bild.  Från Grums kom Tim och hans fru, de firade midsommarafton i Gräfsnäs och letade på nätet efter gammaldans i närheten och hittade vår hemsida. De hade husbilen med sig och skulle som flera andra sova över i Anten. I bakgrunden vår styrelsemedlem Anders som också skulle övernatta här och provsova i sin nyinköpta husbil. Hoppas att kvällen och natten blev bra.Klicka för större bild.  Ann vann två vinster!Klicka för större bild.  Kersti vann en av vinsterna.

 Många kom och tackade för en mycket trevlig kväll och vi som ordnade festen är jätteglada över att ni kom och gjorde så att det blev så trevligt. Det fanns ju en viss oro för det där med fotbollsmatchen, men oron kom på skam.

Välkomna åter i höst! Vi börjar onsdagen den 12/9 och då står Charlies på scenen. Den 19/9 firar vi att vår förening är 40 år och då spelar Levins för oss.

Har du någon vän som ännu inte har börjat med gammaldans eller inte har dansat på länge tipsa dem om vår nybörjarkurs i gammaldans nu i höst, måndagar 10/9 - 26/11.
ANTENDANSARNA 40 ÅR!
Vi firar vårt jubileum genom att göra
onsdagen den 19/9 extra rolig.
18.30 mingel
19 - 22 dans till Levins. Jägarmarsch och
sista halvtimman paket med två gamla och en modern.
Dansprogrammet, som läggs ut ett par dagar i förväg, innehåller fyra överraskningsdanser.
Inträde: 80 kr (Inträdet går att swisha.)
Fika: 25 kr (smörgås och bakelse)

VÄLKOMNA!
LUCIAFEST
Lördag den 8 december.

18.30 Mingel.
19.00 Jullandgång. Lucia kommer.
20.00 - 23.30 Dans till Levins.
Jägarmarsch och efter fikapausen paket med två gamla och en modern. Minishow i fikapausen.

Sista anmälningsdagen 3/12.
Betalningen gäller som anmälan.
Skriv ditt namn samt välj kött-eller fisklandgång.
Betala helst i förväg till bankgiro: 299-8623 eller
swisha till nr: 123 651 56 39.
Eller anmäl till Gun-Britt tel: 0707 12 77 60,
mail: gunbrittosc@gmail.com, 
och betala kontant när du kommer.

VÄLKOMNA!

 


Dansledare onsdagar


Större

Motionsdansen på onsdagar.
Instruktör: Pär-Anders Sköld.Dansledare måndagar.


Större

Anders Krüger leder nybörjarkursen.


Fotoalbum


Större

Kolla vårt album

Klicka här för att se bilderna ..-...
Läs mer..


Hyr vår naturskönt belägna festlokal i Anten Alingsås för bröllop eller fest.


Större

  Festlokalen rymmer drygt 150 personer och utöver det finns ett fantastiskt dansgolv, en scen, kapprum, k&oum.. ... Läs mer..Större

Så här fint går det att duka till bröllopsfest i vår danslokal.Större
Dansskor.


Större

Medlemmar i vår förening får 10 % rabatt på dansskor.
Adress: Selins väg 7
444 60 .. ...
Läs mer..