<< Sida10

Sida12 >>

 
           Senaste:    2018-12-11     2018-12-09     2018-12-09     2018-12-09     2018-12-09     2018-12-09

klart.se

Kalender

 Anten
 9 januari Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 16 januari Onsdag
 Charlies

 Anten
 23 januari Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 30 januari Onsdag
 Connys.

 Anten
 6 februari Onsdag
 Bennyz

 Anten
 13 februari Onsdag
 Tore Karlsson.

 Anten
 20 februari Onsdag
 Charlies

 Anten
 27 februari Onsdag
 Trippix

 Anten
 6 mars Onsdag
 Connys.

 Anten
 13 mars Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 20 mars Onsdag
 Charlies

 Anten
 27 mars Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 3 april Onsdag
 Kode Spelmän

 Anten
 10 april Onsdag
 Connys.

 Anten
 17 april Onsdag
 Charlies

 Anten
 24 april Onsdag
 Spelfinkarna

 Anten
 30 april Tisdag
 Charlies
Valborgsmässoafton.
 Anten
 22 juni Lördag
 Eva o Ingvar
Midsommardagen.

Besök nr  500198
idag  84

B  1477430 U  84

-Sida11 -ONSDAGSDANSEN
Kvällens dans hösten 2018.
12/9   Tindrande ögon
19/9   Schottis på landet
26/9   Lottas polka
3/10   StickAns Hambo
10/10  Joddlarsnoa
17/10  Peikkun
24/10  Grisesnoa
31/10  I mitt hjärta
 7/11   Födelsedagspolka
14/11  Jubileumstango
21/11  Anna Mosters vals
28/11  KörepolskaKlicka för större bild.


Onsdag den 28/11 med Duo Blå.
  Sista onsdagen för det här året. På söndagar brukar Pär-Anders lägga ut nästa veckas dansprogram och det är lika spännande varje gång att läsa vad han har hittat på. Det kanske var en eller annan som blev lite fundersam över den här kvällens danser, Körepolska inte helt lätt och två helt okända bytesdanser men de var inte svåra så det gick bra. Det blev som vanligt en trevlig kväll och Duo Blå hade hitta mycket passande musik till de olika danserna.
  Pär-Anders tackade för en mycket trevlig höst och vi dansare tackar också för en mycket trevlig höst. Det är alltid lika roligt att komma till Anten en vanlig onsdag, Pär-Anders har en sällsynt förmåga att få upp stämningen och man går alltid hem nöjd och glad. Vi ser fram emot en rolig vårtermin.Klicka för större bild.Margareta, en trogen antendansare.Klicka för större bild.


Onsdagen den 21/11 med Conny & Lars-Håkan.
  Det stod i programmet att Conny och Peter skulle spela den här kvällen, men det blev inte så utan Lars-Håkan kom med i stället. I fortsättningen kommer det att stå Connys i programmet och då kommer Conny att ta med sig olika spelmän. Trevligt att vara två spelmän, tycker Conny.
  Kvällens dans Anna Mosters vals kan även dansas som bytesdans och före paus dansade vi utan byte och efter som bytesdans. Det finns faktiskt flera danser som kanske inte räknas som bytesdanser men som kan dansas med byte. 
  Förra veckans dans har gjorts av Gullevi och Bo Zederin. Gå till Länksidan här på vår hemsida och välj Alldanssidan, leta efter texten i vänsterspalten.
  Nästa vecka som är sista vanliga onsdagen, bjuder vi på fika.
 OBS! Du har väl inte glömt att anmäla dig till vår Luciafest?Klicka för större bild.  Två som kommer tillbaka, Carina och Eleonore?Klicka för större bild.


Onsdagen den 14/11 med Charlies.
  Åter en mycket trevlig kväll i Anten med en del utmaningar särskilt för den som inte kan komma varje gång. Kvällens dans Jubileumstango kräver lite övning för att den ska bli bra, men förra veckans dans, Födelsedagspolka, gick däremot mycket bra direkt. Bra med blandningen, allt ska inte vara lätt, många gillar utmaningar.
  När vi dansade bytesdansen Trevligt att råkas, rappade Pär-Anders i början sedan slutade han och vad hände. Jo, det blev lite kaos på vissa ställen, men det är bara att skratta och dansa vidare. Det blev ju en ny dans säger en del när de dansar fel, så det blev väl en och annan ny dans den här kvällen också.
  Kerstin (hon som visar danserna med Pär-Anders och är föreningens kassör) gjorde en ny dans, Schottis på landet, till vårt 40-års jubileum den 19/9. Varje vecka har Pär-Anders med den på dansprogrammet, han tycker om dansen och en stor fördel är att den kan dansas till vilken schottis-musik som helst. På Viggens Gillesdansdag den 17/11 finns dansen med på dansprogrammet och kommer att visas och rappas av Lisbeth och Jonny (film-Jonny). Jättekul och en stor fjäder i hatten för Kerstin!
Bilden: Monica.Klicka för större bild.


Onsdagen den 7/11 med Eva & Ingvar.
   - I kväll blir det en stor överraskning avslöjade Ingvar för Pär-Anders under fikat de hade innan dansen började. Pär-Anders berättade att Ingvar riktigt darrade av iver, men han avslöjade inget. Dansen började och efter ett par danser var det dags att presentera kvällens dans, Födelsdagspolka, som har funnits med på dansprogrammen på flera ställen nu i höst och är omtyckt av både dansledare och dansare. Eva och Ingvar spelade men de spelade inte Kivikspolka som dansen är gjord till och som brukar spelas. De spelade Offenbachs Cancan och i slutet av låten sjöng de "Ja må han leva", dansen är ju en födelsdagspolka som Ingvar poängterade. Ingvar berättade att de inte har Kivikspolka på sin repertoar och han letade efter en annan låt som skulle passa och hittade då den här musiken som de ibland spelar på musikunderhållningar. Det var den här musiken som var överraskningen, mycket trevlig överraskning.
  Ingvar gillar ju att spela lite annan musik till danserna än vi är vana vid, så till Christinapolkan spelade de Sten & Stanleys låt Å stackars mig. Jättekul! Det Ingvar säger kan man inte alltid lita på att det är sant. Han påstod att Ingela (som är tågvärd, men inte hade möjlighet att vara med i går, hon jobbade väl på något tåg) hade önskat tåglåtar så han spelade två tåglåtar, Flamingos Gamla kära tuff tuff tåget och Glenn Millers Chattanooga Choo Choo, men det var inte sant, Ingela hade inte önskat något. 
  Ingvar ville skicka med oss några viktiga ord: Ta till vara det som kärleken ger.....
 - Jag ääälskar Eva och Ingvars musik, sa Jörgen som såg mycket glad och nöjd ut. Han är inte ensam om att tycka så, vi är många.
Bilden: Håkan.
Klicka för större bild.


Onsdagen den 31/10 med Duo Blå.
  Åter en mycket trevlig kväll i Anten där dansprogrammet bestod av en bra blandning av nytt och gammalt. Veckans dans, I mitt hjärta, hör till de nyaste danserna som blivit jätte- populär och som vi har haft tidigare, även Tindrande ögon hör ju dit.
  Till en av de äldre danserna, Schottis i turer, fick vi första omgången dansa till en vanlig schottis sedan växlade Bengt och Leif upp tempot och spelade något helt annat. Häftigt!
Bilden: Lasse.
Klicka för större bild.  Veckans vinster. På kexchokladen stod olika texter: Heja dig! Du är grym! Vilken hjälte! och Starkt kämpat!Klicka för större bild.


Onsdagen den 24/10 med Kode spelmän.
  Två tredjedelar av Kode spelmän, Håkan längst till vänster fick ersätta Henrik som inte hade möjlighet att närvara den här kvällen. Men Ulf i mitten och Lasse till höger tillhör Kode spelmän. Kul att se de här glada spelmännen här i Anten, det är inte ofta som de är hos oss och mycket bra spelade de också.
  Kvällens dans, Grisesnoa, kommer lite då och då på dansprogrammen. Ett tag var dansen sällsynt och det var när Carinas snoa blev så populär men nu blir det Grisesnoa lite då och då. Trevlig dans. Bytesdansen Dagen-efter-snoa gick perfekt tack vare att Pär-Anders rappade första omgången, andra omgången fixade vi dansare utan rappning. Vi är inte så dumma, trots allt.


Klicka för större bild.


Onsdagen den 17/10 med Charlies.
- Anten och Borås har nog den bästa dansledaren som finns, sa en mycket glad och nöjd dansare när danskvällen var slut. Nu ska sägas att Pär-Anders är på fler ställen och har kurser, det är bara att gratulera de som får dansa till hans danslederi. Att onsdag efter onsdag lyckas få upp stämningen på topp är helt otroligt. Man kan vara både lite trött och halvkrasslig så kommer Pär-Anders med sina glada tillrop och vips är danskroppen på hugget. Otroligt! 
 Kvällens dans var den fina valsvarianten Peikkun och till den spelade Charlies de två passande låtarna Skogsblomman och Trönderbrura, mycket fina låtar båda två. Förra veckans dans var Joddlarsnoa och Charlies försökte få oss att joddla, de lyckades inte speciellt bra, de joddlade så bra själva. Fantastiskt roligt att få dansa till de här två glada killarna, Ingmar och Anders. Vid ett tillfälle tog Ingmar i med sin saxofon så att hans kära hatt höll på att ramla av, han fick tag i hatten i sista sekunden.
  Bilden: Hans har tillverkat en trälåda och i den finns nu barnpuder, doppa dina skor om det känns trögt på golvet. Tack Hans!
 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 3/10 men Conny och Lars-Håkan.
  En helt ny och en nygammal dans för Anten fanns med på kvällens dansprogram. Den nya var StickAns Hambo från 2015. Det finns inga nya steg i dansen men däremot något som kallas banjofattning, där båda fattar om varandras midja med höger hand och vänster hand hängande. Med denna fattning dansar man tre tresteg runt och sedan in i hamboomdansning. De fyra turerna i dansen går i en lite ovanlig ordning men med hjälp av Pär-Anders rappning var det inget problem.
  I den nygamla bytesdansen Eggans bugg ingår att kramas och det uppskattades. I gammaldansen kramas det mycket och här blev det ytterligare tillfälle att kramas och kanske krama någon som man
inte brukar krama. Jättekul!
  Rolig blandning av danser som vanligt.
Bilden: Rose-Marie.Klicka för större bild.Conny och Lars-Håkan stod för den goa dansmusiken.Klicka för större bild.Pär-Anders har bytt bort den häftiga hatten mot en ännu häftigare keps. Klicka för större bild.Carina och Lasse.Klicka för större bild.


Onsdagen den 26/9 med Eva & Ingvar.
  Gull-Maj missade förra veckans jubileumsdans, men den här veckans dansprogram innehöll en av överraskningsdanserna nämligen Kerstins nya dans Schottis på landet, som hon gjorde med anledning av vårt 40-årsjubileum. Pär-Anders hade hittat en dans som gjordes till Antens 15-årsjubileum 1993, Anten snoa. Några hade dansat den tidigare.  
  Veckans dans var Lottas polka som vi har haft tidigare men alla var inte riktigt säkra, rolig dans som tål att finnas med på dansprogrammen då och då. Fyra roliga bytesdanser fanns med, Schottis från Binga gillar Pär-Anders så den var med den här veckan också. En annan bytesdans, som vi har haft i Anten tidigare var valsvarianten Rödluvan. Pär-Andres tog den ihop med Vargtassen, han tyckte att de två danserna passade ihop. Till Rödluvan spelade Eva och Ingvar Rosa på bal men istället för att sjunga Rosa vi ääälskar dig skulle vi sjunga Pär-Anders vi ääälskar dig. Pär-Anders behövde extra mycket kärlek, han var fortfarande inte riktigt bra från sin förkylning. Klicka för större bild.  Ingvar var inte riktigt frisk från sin förkylning han heller men som tur var klarade han av kvällens spelning. De två sista danserna på kvällen är ju bugg eller foxtrot. Den här kvällen hade Ingvar valt två härliga låtar, en Flamingolåt Ta till vara lyckans stunder samt Sten & Stanleys låt Boogie Woogie Rock`n Roll. Den sistnämnda låten fick han lära sig för ett tag sedan när han skulle spela till Acla-Lars-Åkes dans Boogie Woogie schottis. Lars-Åke har gjort sin dans till just den låten, en mycket trevlig låt, tyckte Ingvar.
  Eva och Ingvar är mycket uppskattade i Anten, det blev vågen och flera kom fram efter dansens slut och ville prata med dem. På bilden är det Bengt som fick en pratstund med Ingvar.
Klicka för större bild.


Onsdagen den 19/9 med Levins. Antens 40-årsjubileum.
  Det här är Paul Palmqvist som var med i den första styrelsen som bildades för 40 år sedan. Men det hade dansats gammaldans i Anten tidigare. Inger och Roland var med på den första gammaldansen i Anten en nyårsafton för ca 42 år sedan. Det var Laggar-Stig som spelade för 35 personer. Även Paul dansade innan 1978. Det var någon gång efter 1978 som antalet dansare började öka. Det var långa köer för att komma in i Anten, ca 200 släpptes in resten fick gå hem. Paul kommer ihåg att 100 personer fick gå hem vid ett tillfälle. Det startades gammaldansföreningar lite varstans, många har med tiden fått lägga ner sina verksamheter.Klicka för större bild.  Vi i styrelsen har länge funderat på hur vi skulle fira föreningens jubileum. Kerstin, på bilden och vår kassör, berättade att hon har klurat på en ny dans som vi andra i styrelsen fick provdansa och dansen fick godkänt. Kerstins jubileumsschottis eller som dansen heter Schottis på landet var klar för presentation. Kerstin fick mycket beröm för sin dans och Pär-Anders lovade att ta upp den på dansprogrammen i höst.
 På kvällens dansprogram stod fyra överraskningsdanser, Schottis på landet var en, de övriga tre var gamla danser som Inger och Roland visade. Det var
D´Hammerschmiedsgesellen där två par bildar en liten fyrkant, damerna klappar i varandras händer och herrarna i varandras händer. Sedan ringdans med valssteg och därefter klappande igen, osv. Sist i dansen dansar paren fritt och söker upp ett annat par för att börja om med klappandet. Många felklappningar och mycket skratt blev det. De två övriga överraskningsdanserna var Mexikansk vals och Zigenarpolka, den sistnämnda en rolig bytesdans. Kvällens dansgäster tyckte det var roligt med de här gamla danserna som flera hade gjort någon gång för länge sedan och det var väl därför som dansarna klarade av danserna mycket bra. Inger var helnöjd.Klicka för större bild.Lars-Håkan från Levins, en av kvällens vinnare i lotteriet. Levins brukar få mycket beröm för sitt spelande och de fick de även den här kvällen och vi dansare fick i vår tur beröm av Lars-Håkan:
 - Så härliga dansare!Klicka för större bild. Vår instruktör Pär-Anders brukar ha Kerstin som dam när han visar danser. Här tillsammans i en något annorlunda pose. Pär-Anders besitter en ovanligt bra förmåga att elda upp dansarna. Det är nog i bytesdansen Schottis från Binga som han lyckas bäst och därför var det naturligt att just den dansen fanns med på dansprogrammet på vår jubileumsdans. Det är ju så här det ska låta om riktig gammaldans. 
 Vi annonserade om att det skulle bli en extra rolig dans i Anten den här kvällen och det lyckades vi med.
Kerstin skrev: Det brukar vara roligt i Anten, men i kväll var det magiskt. Tack alla för att ni kom och gjorde vårt jubileum till en riktig festkväll.Klicka för större bild. Magnus hämtar ut Anettes vinst. Om han var glad för hennes skull eller över att kvällen var rolig är okänt men Anette tackar i alla fall för en rolig kväll.
Många kom och tackade för en jättetrevlig kväll.
 - Jättetrevlig fest! sa Jörgen.
 - Jättebra! sa en helnöjd Jan O.
Ett klagomål kan man läsa på Facebook och det stod Jonny Kirasic för, så här skrev han:
Dock var rulltårtan oval och jag tycker att rulltårtor skall vara runda. 
Vi lovar att bjuda på runda rulltårtor nästa gång det är jubileum.Klicka för större bild. Margareta ville klä sig extra fin och hittade en kjol från 70-talet i garderoben. Snyggt!Klicka för större bild. Ingela, med i kvällens kaffegrupp, hade fullt sjå i pausen att tillsammans med de andra i gruppen servera smörgåsar och rulltårtebakelser. Det där med kaffegrupper har varit med sedan starten för 40 år sedan, där en styrelsemedlem tillsammans med några andra har ansvaret för en vecka. Mycket bra system.
Klicka för större bild.


Onsdagen den 12/9 med Charlies.
  - Så roligt att dansen i Anten börjar igen, sa flera. Som vanligt hade Pär-Anders satt ihop ett omväxlande och trevligt dansprogram som bland annat innehöll fyra roliga bytesdanser. Kvällens dans var den populära Tindrande ögon som vi har dansat mycket men var ny för någon så bra med en repetition.
 Det finns många skäl att dansa, här är några som står att läsa i M-magasin: Styrkan ökar. Bättre rörlighet. Aktiv avspännning. Träning på köpet. Kropps-koll. Mental resa. Anti-stress. Självkänslan ökar. Som balsam för själen. Lindrar smärta. Och sist men inte minst sååå jätteroligt! 
I Afrika säger man: Jag dansar alltså finns jag.
Vår kände dansfilmare Jonny var i Anten och filmade två danser se YouTube Kvarnakullen.

Bilden: Ingrid.

Välkomna till nästa veckas dans då vi firar 40-årsjubileum.
Kvällens dans våren 2018.
10/1  Näcken
17/1  Borgundaschottis
24/1  Ingrids familjehambo
31/1  Norsk pariserpolka
 7/2   Enskedefröjdens vals
14/2  Rönnebergapolka
21/2  Första tanken
28/2  Tindrande ögon
  7/3  Hyfsapolka
14/3  Får ja´ lov
21/3  Trevligt att råkas
28/3  Schottis på Fröjden
 4/4   I mitt hjärta
11/4  Lottas polka
18/4  Toftasvängen
25/4  Repetitioner

 
Kvällens dans hösten 2017.
 13/9  Ålandsschottis
 20/9  Vikasving
 27/9  Vargmåne
 4/10  Amanda swing
11/10  Ella
18/10  Hambo från Säffle
25/10  Glanshammarsnoa
  1/11  I washed my hands
  8/11  Schottis från Idre
15/11  Peikkun
22/11  Malmösvingen
29/11  Bytespolka från LångängenKvällens dans våren 2017.
11/1  Toftasvängen
18/1  Grisesnoa
25/1  Schottis på Fröjden
  1/2  Hyfsapolka
  8/2  Maran
15/2  Sunnanövals (bytesdans)
22/2  Borgundapolka
  1/3  StickAns hambo
  8/3  Marknadspolka (bytesdans)
15/3  Amandaswing
22/3  Torparschottis
29/3  Rödluvan (bytesdans)
  5/4  Fantasisnoa
12/4  Bröllopshambo (bytesdans)
19/4  Umemazurka
26/4  Avslutning

 
Kvällens dans hösten 2016.
 31/8  Anderssons tango
  7/9  Bonnen
 14/9  Sladden
 21/9  Kentucky home
 28/9  Skärgårdsflirt
 5/10  Åskbollen
12/10  Tordmulen
19/10 I washed my hands
26/10 Västkustsnoa (bytesdans)
 2/11  Vargtassen
 9/11  En vals tillsammans
16/11 Tindrande ögon
23/11 NyPetschottis
30/11 Lottas polka

 
Kvällens dans våren 2016.
13/1  Rolletten
20/1  Anna-Mosters vals
27/1  Borgundaschottis
 3/2   Bröllopshambo (bytesdans)
10/2  Bonnen
17/2  Höjdar-rag
24/2  Fest-vals (bytesdans)
  2/3  Fantasisnoa
  9/3  Schottis på Fröjden
16/3  Glanshammarsnoa
23/3  Rödluvan (bytesdans)
30/3  Vargtassen
  6/4  Hambo från Säffle
13/4  Anderssons tango
20/4  Skepplandavalsen
27/4  Näcken

 
Kvällens dans hösten 2015.
  2/9   Hambosnurr från Hökis
  9/9   Sockerpillret
16/9   Hambosnurr från Hökis
23/9   Hyfsapolka
30/9   Amandaswing
 7/10  Grisesnoa
14/10  Borgundapolka
21/10  Schottis på Fröjden
28/10  Hamboflickan
  4/11  Toftasvängen 
11/11  Linnea
18/11  En vals tillsammans
25/11  En vals tillsammans
 2/12   Bjällerklang