<< Sida10

Sida12 >>

 
           Senaste:    2017-12-11     2017-12-11     2017-12-11     2017-12-11     2017-12-11     2017-12-11

klart.se

Kalender

 Anten
 10 januari Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 17 januari Onsdag
 Charlies

 Anten
 24 januari Onsdag
 Conny o Peter

 Anten
 31 januari Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 7 februari Onsdag
 Trippix

 Anten
 14 februari Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 21 februari Onsdag
 Charlies

 Anten
 28 februari Onsdag
 Conny o Peter

 Anten
 7 mars Onsdag
 Trippix

 Anten
 14 mars Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 21 mars Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 28 mars Onsdag
 Charlies

 Anten
 4 april Onsdag
 Conny o Peter

 Anten
 11 april Onsdag
 Levins

 Anten
 18 april Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 25 april Onsdag
 Charlies

 Anten
 23 juni Lördag
 Eva o Ingvar


Besök nr  431716
idag  79

B  1336745 U  79

-Sida11 -ONSDAGSDANSEN
Kvällens dans hösten 2017.
 13/9  Ålandsschottis
 20/9  Vikasving
 27/9  Vargmåne
 4/10  Amanda swing
11/10  Ella
18/10  Hambo från Säffle
25/10  Glanshammarsnoa
  1/11  I washed my hands
  8/11  Schottis från Idre
15/11  Peikkun
22/11  Malmösvingen
29/11  Bytespolka från LångängenKlicka för större bild.


Onsdag den 29/11 med Eva & Ingvar.
 Så här skrev Pär-Anders när han kom hem.
 - Hemma efter en mycket trevlig avslutning för onsdagsdansen i Anten. Ni är hur goa som helst. Tack för den fina blomman jag fick.
God Jul och Gott Nytt År allihopa.
  Och vi i Anten tycker att Pär-Anders har gjort ett mycket bra jobb hos oss, det har varit en trevlig danshöst i Anten och fortsättning följer efter nyår.
  "Dansledare växer inte på träd", sa någon vid ett tillfälle och det är så rätt. För mer än ett år sedan fick vi i styrelsen reda på att Anders och Margaretha Krüger vill ta paus från danslederiet. De var mycket duktiga och populära som dansledare. Hur skulle vi kunna hitta någon som ville fortsätta att leda oss? Pär-Anders fick frågan och han blev jätteglad över att få frågan, han skulle bara fråga sin fru Marie. Hon sa ja, som tur var. 
  Det är mycket jobb med att vara dansledare, göra ett lagom utmanande dansprogram, kunna visa och rappa alla danser samt att lära ut på ett bra sätt.

 
Klicka för större bild. Oj, är det Eva och Ingvar som spelar i kväll, så roligt! sa en av dansgästerna som inte hade hade tittat efter i dansprogrammet. 
 Alla höstens kvällens danser hade Pär-Anders tryckt in på dansprogrammet, lite "svettigt" både för knopp och kropp men som tur var var den här kvällens dans en mycket enkel bytesdans, Bytespolka från Långängen. Pär-Anders tycker att vi är så duktiga så det mesta var väl rätt även om man får göra fel.
 Något som stack ut den här kvällen var när Eva spelade på sin flöjt till den fina valsvarianten Peikkun, det lät så fantastiskt fint.
 Ingvar önskade oss alla en god jul och ett gott nytt år och prisade den härliga stämningen som råder i Anten. 
   

 
Klicka för större bild. Ursula vann en inträdesbiljett.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 22/11 med Charlies.
 - Det var ett svettigt program i kväll, tyckte Pär-Anders men det var ju han själv som hade gjort programmet. Det var särskilt dansen Hambo från Säffle som gick undan och han bad spelmännen att da ner lite på tempot, eftersom det kan vara lite svårt att få till dansen om det går för snabbt. Dansprogrammet var det inget fel på snarare tvärtom, jätteroligt.
  Kvällens dans snoavarianten Malmösvingen har kommit på flera ställen nu i höst och vi i Anten vill naturligtvis vara med när det kommer något nytt. För det mesta behövs det lite övning för att en dans ska sätta sig, särskilt fjärde turen vållade lite bekymmer. Mer övning nästa vecka. Det var Eva och Roy Jansson, dansledare på bl.a. Viggen, som lärde sig Malmösvingen i somras på en gillesdans i Höör i Skåne. Båda fäste sig vid dansen och man kunde se de här två öva på dansen när vi andra dansade Svingen, dansen ska nämligen kunna dansas var som helst när Svingen spelas eftersom den har samma rörelsemönster. Andra såg detta och blev intresserade och nu har dansen lärts ut på flera ställen i vårt område. Det var den nybildade förening Svingen som ville ha en egen dans och den 28/11-06 blev dansen antagen som föreningens dans.
  De två spelmännen, Anders och Ingmar, är alltid taggade som de själva uttrycker det, riktig spelglädje, och det är så roligt att dansa till deras musik. De sprider glädje med sin härliga musik.
  Bilden: Gunnar vann en inträdesbiljett. Kul att han kommer tillbaka, för förhoppningsvis kommer han att använda sin biljett. Välkomna alla andra också, nästa vecka är det sista onsdagsdansen för i höst och vi bjuder på fika.

 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 15/11 med Sture & Ulf.
  Kvällens dans var valsvarianten Peikkun en mycket fin vals som förekommer på dansprogrammen lite då och då. Sture hade valt den lite vemodiga och typiskt finska låten Skogsblomman, den passade ypperligt bra till den här dansen.
  Alf från Grums, med hjälp av Birgitta, är pappa till tre av den här kvällens danser: Vargmåne från 2005, Bonnen från 2015 samt I washed my hands från 2016. Alla dessa tre danser är gjorda till speciella låtar även om det går att dansa till annan musik. Till Vargmåne spelade Sture och Ulf en vanlig schottis och då blev det inga problem med turerna. Till Bonnen spelade de Veva opp grammofonen och i andra omgången Fotbollsvisan som handlar om derbyt mellan Öxabäck och Torestorp till melodin Johan på Snippen.
  En av kvällens bytesdanser var Amerikansk promenad, en dans som de som dansat gammaldans i många år hade dansat tidigare. Jättekul! Många sjöng med i Gärdebylåten som vi fick dansa till.
  Som vanligt en trevlig kväll som levde upp till namnet motionsdans. Sture och Ulf låg inte på latsidan precis.
  

 


Klicka för större bild.


Onsdagen den 8/11 med Duo Blå.
  Pär-Anders hade valt Schottis från Idre till kvällens dans, den nedtecknades 1965 och förmodligen är dansen ännu äldre. Ingen svår dans men det var extra bra med en rappare för det är inte lätt att komma ihåg så många turer som dansen består av. 
  Bengt och Leif rockade till det ganska ordentligt när de spelade till Ra-ta-ta, första gången spelade de Klarinettpolka och till andra omgången Viggen, härliga låtar båda två, särskilt Klarinettpolkan. Ra-ta-ta är en lätt och ganska rolig dans och sju gånger roligare blir den till sådana härliga låtar.
  Carin, trogen gäst i Anten och en av kvällens vinnare.Klicka för större bild.  Lena och Gull-Maj.Klicka för större bild.


Onsdagen den 1/11 med Conny och Lars-Håkan.
  Förra veckan fanns en hel del lite äldre danser med på programmet, den här veckan har Pär-Anders valt några danser som är relativt nya bl.a. kvällens dans I washed my hands som fanns på programmet i Anten för ganska precis ett år sedan. Dansen, som Alf och Birgitta har gjort, blev mycket populär förra hösten och fanns med på dansprogrammen på många ställen.
  Anderssons tango och den mycket populära Tindrande ögon är också nya. Vissa danser, som Tindrande ögon, är ju gjorda till speciella låtar men Conny gillar att spela andra låtar och ibland blir det konstiga texter men det är inga problem att dansa till musiken. Vikasving har väl funnits ett tag men kan väl ändå räknas till de nyare danserna. Conny ville testa oss, första gången spelade han och Lars-Håkan den "rätta" låten, Du Kalle, andra gången spelade de Te dans me karlstatöserna och då påpekade Conny att vi måste dansa till takten. Det klarade vi!
  Vi fick pröva på en trevlig bytesdans som de flesta inte hade dansat tidigare, Hambo från Turinge.
 Ett som vanligt omväxlande och trevligt dansprogram.
Bilden: Jim.

 
Klicka för större bild.Kramgo dansledare Pär-Anders och Kerstin.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 25/10 med Charlies.
  Vi kallar ju våra onsdagsdanser för motionsdans med kursinslag och motion får vi verkligen, det var härlig fart på dansandet. Anders och Ingmar, dvs Charlies, spelade så smittande att det var svårt att inte ta ut sig, några var rejält trötta och svettiga när kvällen var slut. Ingmars saxofonspelande är fantastiskt!
  Pär-Anders har plockat fram danser som vi har dansat förr, t.ex. förra veckans Oh Johnny, polkavarianten Ella, den gamla polkavarianten Tre Ting samt kvällens dans Glanshammarsnoa. Jättekul, tyckte många. Dansen Tre Ting består av vippsteg, klack- och tåsteg samt handklapp, lite annorlunda men roligt. Det finns "gamla" roliga danser, tipsa om du kommer ihåg en dans som var särskilt rolig och som har blivit bortglömd.
  Vi har inte brist på damer i Anten ändå dansade Pär-Anders dam vid något tillfälle, bra att känna hur damerna har det.
  Två glada damer i Anten, Gunilla och Monica. Gunilla som var kvällens ansvariga hade fixat fina lotterivinster i form av fruktpåsar, Monica var en av vinnarna. Gunilla brukar baka brödet och det hade hon gjort även den här gången. Fantastiskt!Klicka för större bild.  Rosa och Rolf dansar hurra-steg i bytesdansen Oh Johnny. Jätterolig dans tyckte många och det märktes på stämningen. Många vittnar om den härliga stämningen som råder i Anten. Verkligen roligt!

 
Klicka för större bild.  Anders Björk i Charlies lånade ut sin Helene till Pär-Anders, eftersom hans egen Mari åter var tvungen att jobba över. De tränade lite innan dansen började så det gick jättebra!
 - Jag är stolt över att Pär-Anders ville dansa med min Helene, sa Anders

 
Klicka för större bild.  Harald stoppar ner sin nyvunna inträdesbiljett i bröstfickan och knäpper knappen noga. Hoppas att han kommer ihåg att plockat ut biljetten innan han tvättar skjortan.Klicka för större bild.Bengt och Margit.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 18/10 med Eva & Ingvar.
 Mycket rolig kväll med dans till Eva och Ingvars härliga musik! Den som såg dansprogrammet i förväg blev kanske lite förskräckt men Pär-Anders resonerar att det är bättre att skriva repetera eller visa även på danser som så gott som alla kan. Vi vill ju absolut inte att någon inte ska våga komma till Anten för att programmet ser för svårt ut. Pär-Anders visar och rappar jättebra så de flesta kan nog hänga med även på en dans de inte kan och i Anten hjälps vi åt. Mycket omväxlande och roligt dansprogram!
 Kvällens dans, Hambo från Säffle, inte mycket att komma ihåg, endast en tur men det gällde ändå att få till det så det blev flyt i dansen. Till sin hjälp hade Pär-Anders Margaretha Krüger den här kvällen eftersom hans egen dam var tvungen att jobba, men de såg ut att dansa mycket bra tillsammans. Ny för kvällen var även bytesdansen Oh Johnny som många har dansat för länge sedan, jätteroligt tyckte många att den kom på programmet igen, de gamla danserna duger bra. Ingvar på scenen lät meddela att föreningens ordförande Bruno krävde att dansare skulle sjunga Oh Bruno istället för Oh Johnny, men det hörsammades inte.
 En dam fick ingen kavaljer när det var dags för hennes favoritdans, Fantasisnoa. Snabbt som ögat var hon framme och tog Pär-Anders. Vi fick dessutom dansa till "rätt" låt, en mycket härlig låt.
 Dansarna gjorde vågen och tjoade för Eva och Ingvar när kvällen var slut.
 - Fantastiskt rolig kväll! sa Ingvar.
Bilden: Anne med en inträdesbiljett.

 
Klicka för större bild.Ingvar älskar att vinna.

 
Onsdagen den 11/10 med Duo Blå
Denna kväll var Pär-Anders själv eftersom Marie var tvungen att jobba över på sitt arbete. Ingela Willig hoppade in och visade kvällens dans Ella med Pär-Anders.Vilket gick mycket bra.
Duo Blå har spelat i 45 år och Pär-Anders har dansat i 30 år och ändå har deras vägar inte mötts förrän nu.
Vi som dansade denna kväll kan intyga att deras samarbete fungerade alldeles utmärkt.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 4/10 med Diggarna.
 Åter en kanontrevlig kväll i Anten! Glada spelmän på scenen, trevligt och omväxlande dansprogram, många danssugna och sist men inte minst var Pär-Anders och Marie tillbaka på dansgolvet, någorlunda friska.
  Kvällens dans var schottisvarianten Amanda swing, dansen har Pär-Anders gjort tillsammans med sin dotter Amanda. Dansen presenterades första gången 2009 på en kombinerad dans- och skidresa till Norge. I några år organiserade Anders Öfverström resorna, Conny körde bussen och stod för musiken och Pär-Anders och Marie var dansledare. Även Amanda var med och visade dansen något år. De flesta har dansat Amanda swing tidigare men för ett par stycken var dansen ny. De inledande stegen kan vara lite kluriga och även sist turen, buggturen, kan vara knepig att få till. 
  En av kvällens danser var helt ny för de flesta och det var bytesdansen Schottis me´Siwan, en mycket lätt och rolig dans, tyckte många. Förra veckan dansade vi Vargmåne till originalmusiken men den här kvällen dansade vi till en vanlig schottis och då går varje tur två gånger. Till andra turen brukar dansarna yla som vargar och det gick faktiskt att höra några vargar, nästa vecka får vi yla lite bättre. 
Bilden: AnnKlicka för större bild. Lars hör till de som studerar dansprogrammet noga i förväg, han har enbart dansat på måndagar tidigare så många danser har han aldrig dansat tidigare. Han tittar på dansfilmerna i förväg och vårt dansprogram är ju extra bra eftersom det är kopplat till Aclaporten. Många är mycket intresserade av Antens dansprogram, i söndagskväll visade räkneverket för antal besök på över 900. Pär-Anders lägger ut dansprogrammet på söndagar men han har inte sagt när på dagen han gör det så av de här drygt 900 är det säkert många personer som har gått in två eller flera gånger på hemsidan för att kolla om programmet har kommit. Det finns också personer som inte brukar dansa i Anten som är intresserade av vad vi dansar.

 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 27/9 med Charlies.
 - Oj, oj vilken härlig musik vi fick dansa till den här kvällen!
 Kvällens dans var schottisvarianten Vargmåne från 2005, som spelas ofta ute. Charlies spelade originalmusiken och då ska man inte dansa de tre turerna två gånger rätt igenom, många blev nog förvånade och lite ställda när ordningen på turerna var lite annorlunda, men Anders rappade så det gick bra. Det är Alf Anderssson från Grums som har gjort den här dansen, han har också gjort t. ex. de mycket populära Bonnen och I washed my hands.
  Det kom ett par som aldrig varit i Anten tidigare, de var från norra Bohuslän och var ute på en liten dansresa. På tisdagskvällen var de i Borås men dansledaren var sjuk och det fanns ingen ersättare men det gick bra ändå, tyckte de, för Evert i Levins styrde lite. Vi i Anten har ju samma dansledare men vi hade tur, när vår "gamle" dansledare Anders fick veta att Pär-Anders var sjuk sa han:
 - Då får väl jag hoppa in.
Det var tur att han kunde för det där med att visa och särskilt rappa är inte så lätt.
Bilden: Roger synar innehållet i vinstpåsen.Klicka för större bild.


Onsdagen den 20/9 med Eva & Ingvar.
 Två av kvällens huvudpersoner, Pär-Anders (så här ser han ut utan hatt) och Ingvar (strax innan han fick ett mindre raseriutbrott över att han inte vann något på sina lotter).
 - Oj, oj vilken stämning det var den här kvällen! Det är sällan man hör så mycket tjo och tjim på andra dansställen. Precis så här ska det vara en gammaldanskväll!
 Trevligt och omväxlande dansprogram, det tog lite tid med kvällens dans Vikasving men alla är inte säkra på dansen, särskilt tredje turen kan vara lite knepig och det är inte lätt att hjälpa sin partner i rygg om rygg. Sedan gjorde Eva och Ingvar det lite extra svårt för oss genom att inför tredje turen i andra omgången spela så som låten egentligen är och då måste vi göra två stamp för att det ska stämma. Dansen är gjord till låten "Du Kalle". Viktigt att alla hänger med, tycker Pär-Anders.
 Anders och Margaretha, våra "gamla" dansledare kom och dansade den här kvällen. Roligt att se dem! Anders tyckte det var roligt att komma och "bara" dansa och slippa ta ansvar. Men han kunde inte låta bli att titta på klockan för det sitter fortfarande i att se hur långt i programmet man hunnit vid en viss tid och fundera på vilka danser som eventuellt skulle behövas lyftas bort från programmet. Just då kändes det extra skönt att bara kunna släppa det hela och låta någon annan sköta det. Han tyckte det var kul att studera Pär-Anders och Marie när de visade danser och även lyssna till hur Pär-Anders rappade. Det är en svår konst att rappa vid exakt rätt tidpunkt och även uttrycka sig så att alla förstår vad de ska göra.
 

 
Klicka för större bild. Ulla och Alf.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 13/9 med Conny & Lars-Håkan.
 - Så jädrans kul det var, hoppas ni hade lika trevligt som vi, skrev Pär-Anders på Facebook efter första dansen i Anten, här tillsammans med sin fru Marie. Många intygade att det blev en mycket bra premiär.

 
Klicka för större bild. Kul att det kom så många, 91 glada dansare var vi. Trots att flera kunde några av de danser som Pär-Anders gick igenom tyckte de att det var helt okej, det fanns ju de som behövde genomgångarna och det är viktigt att alla får chans att hänga med. Ett par var mycket tveksamma till om de skulle kunna hänga med, men de sa att det gick mycket bättre än de hade förväntat sig. De såg mycket nöjda ut när de gick hem.
 - Kanon, sa Sven-Erik på frågan om vad han tyckte om kvällen, detta hörde Pär-Anders som tackade och tog i hand. Många andra vittnade om en jättetrevlig kväll.
 Bilden: Anders vann en blomma och Anne en inträdesbiljett.
 Klicka för större bild. Föreningens revisor Jan fick gå till Gunilla, kvällens ansvariga, och bekänna att han tagit fem lotter men bara betalat för fyra.

 
Klicka för större bild. Det var Conny och Peter som skulle stå för musiken den här kvällen men i stället för Peter kom Lars-Håkan som ofta spelar ihop med Conny. Lars-Håkan ingår i Levins orkester.
 - Jätteroligt att spela ihop med Conny, sa Lars-Håkan.
Den som vill se hur Conny ser ut får titta på nästa bild.

 

Kvällens dans våren 2017.
11/1  Toftasvängen
18/1  Grisesnoa
25/1  Schottis på Fröjden
  1/2  Hyfsapolka
  8/2  Maran
15/2  Sunnanövals (bytesdans)
22/2  Borgundapolka
  1/3  StickAns hambo
  8/3  Marknadspolka (bytesdans)
15/3  Amandaswing
22/3  Torparschottis
29/3  Rödluvan (bytesdans)
  5/4  Fantasisnoa
12/4  Bröllopshambo (bytesdans)
19/4  Umemazurka
26/4  Avslutning

 
Kvällens dans hösten 2016.
 31/8  Anderssons tango
  7/9  Bonnen
 14/9  Sladden
 21/9  Kentucky home
 28/9  Skärgårdsflirt
 5/10  Åskbollen
12/10  Tordmulen
19/10 I washed my hands
26/10 Västkustsnoa (bytesdans)
 2/11  Vargtassen
 9/11  En vals tillsammans
16/11 Tindrande ögon
23/11 NyPetschottis
30/11 Lottas polka

 
Kvällens dans våren 2016.
13/1  Rolletten
20/1  Anna-Mosters vals
27/1  Borgundaschottis
 3/2   Bröllopshambo (bytesdans)
10/2  Bonnen
17/2  Höjdar-rag
24/2  Fest-vals (bytesdans)
  2/3  Fantasisnoa
  9/3  Schottis på Fröjden
16/3  Glanshammarsnoa
23/3  Rödluvan (bytesdans)
30/3  Vargtassen
  6/4  Hambo från Säffle
13/4  Anderssons tango
20/4  Skepplandavalsen
27/4  Näcken

 
Kvällens dans hösten 2015.
  2/9   Hambosnurr från Hökis
  9/9   Sockerpillret
16/9   Hambosnurr från Hökis
23/9   Hyfsapolka
30/9   Amandaswing
 7/10  Grisesnoa
14/10  Borgundapolka
21/10  Schottis på Fröjden
28/10  Hamboflickan
  4/11  Toftasvängen 
11/11  Linnea
18/11  En vals tillsammans
25/11  En vals tillsammans
 2/12   Bjällerklang