<< Sida10

Sida12 >>

 

klart.se

Kalender

 Anten
 25 oktober Onsdag
 Charlies

 Anten
 1 november Onsdag
 Conny o Peter

 Anten
 8 november Onsdag
 Duo Blå

 Anten
 15 november Onsdag
 Sture o Ulf

 Anten
 22 november Onsdag
 Charlies

 Anten
 29 november Onsdag
 Eva o Ingvar

 Anten
 9 december Lördag
 Levins


Besök nr  422281
idag  114

B  1317071 U  114

-Sida11 -ONSDAGSDANSEN
Kvällens dans hösten 2017.
 13/9  Ålandsschottis
 20/9  Vikasving
 27/9  Vargmåne
 4/10  Amanda swing
11/10  Ella
18/10  Hambo från SäffleKlicka för större bild.


Onsdagen den 18/10 med Eva & Ingvar.
 Mycket rolig kväll med dans till Eva och Ingvars härliga musik! Den som såg dansprogrammet i förväg blev kanske lite förskräckt men Pär-Anders resonerar att det är bättre att skriva repetera eller visa även på danser som så gott som alla kan. Vi vill ju absolut inte att någon inte ska våga komma till Anten för att programmet ser för svårt ut. Pär-Anders visar och rappar jättebra så de flesta kan nog hänga med även på en dans de inte kan och i Anten hjälps vi åt. Mycket omväxlande och roligt dansprogram!
 Kvällens dans, Hambo från Säffle, inte mycket att komma ihåg, endast en tur men det gällde ändå att få till det så det blev flyt i dansen. Till sin hjälp hade Pär-Anders Margaretha Krüger den här kvällen eftersom hans egen dam var tvungen att jobba, men de såg ut att dansa mycket bra tillsammans. Ny för kvällen var även bytesdansen Oh Johnny som många har dansat för länge sedan, jätteroligt tyckte många att den kom på programmet igen, de gamla danserna duger bra. Ingvar på scenen lät meddela att föreningens ordförande Bruno krävde att dansare skulle sjunga Oh Bruno istället för Oh Johnny, men det hörsammades inte.
 En dam fick ingen kavaljer när det var dags för hennes favoritdans, Fantasisnoa. Snabbt som ögat var hon framme och tog Pär-Anders. Vi fick dessutom dansa till "rätt" låt, en mycket härlig låt.
 Dansarna gjorde vågen och tjoade för Eva och Ingvar när kvällen var slut.
 - Fantastiskt rolig kväll! sa Ingvar.
Bilden: Anne med en inträdesbiljett.

 
Onsdagen den 11/10 med Duo Blå
Denna kväll var Pär-Anders själv eftersom Marie var tvungen att jobba över på sitt arbete. Ingela Willig hoppade in och visade kvällens dans Ella med Pär-Anders.Vilket gick mycket bra.
Duo Blå har spelat i 45 år och Pär-Anders har dansat i 30 år och ändå har deras vägar inte mötts förrän nu.
Vi som dansade denna kväll kan intyga att deras samarbete fungerade alldeles utmärkt.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 4/10 med Diggarna.
 Åter en kanontrevlig kväll i Anten! Glada spelmän på scenen, trevligt och omväxlande dansprogram, många danssugna och sist men inte minst var Pär-Anders och Marie tillbaka på dansgolvet, någorlunda friska.
  Kvällens dans var schottisvarianten Amanda swing, dansen har Pär-Anders gjort tillsammans med sin dotter Amanda. Dansen presenterades första gången 2009 på en kombinerad dans- och skidresa till Norge. I några år organiserade Anders Öfverström resorna, Conny körde bussen och stod för musiken och Pär-Anders och Marie var dansledare. Även Amanda var med och visade dansen något år. De flesta har dansat Amanda swing tidigare men för ett par stycken var dansen ny. De inledande stegen kan vara lite kluriga och även sist turen, buggturen, kan vara knepig att få till. 
  En av kvällens danser var helt ny för de flesta och det var bytesdansen Schottis me´Siwan, en mycket lätt och rolig dans, tyckte många. Förra veckan dansade vi Vargmåne till originalmusiken men den här kvällen dansade vi till en vanlig schottis och då går varje tur två gånger. Till andra turen brukar dansarna yla som vargar och det gick faktiskt att höra några vargar, nästa vecka får vi yla lite bättre. 
Bilden: AnnKlicka för större bild. Lars hör till de som studerar dansprogrammet noga i förväg, han har enbart dansat på måndagar tidigare så många danser har han aldrig dansat tidigare. Han tittar på dansfilmerna i förväg och vårt dansprogram är ju extra bra eftersom det är kopplat till Aclaporten. Många är mycket intresserade av Antens dansprogram, i söndagskväll visade räkneverket för antal besök på över 900. Pär-Anders lägger ut dansprogrammet på söndagar men han har inte sagt när på dagen han gör det så av de här drygt 900 är det säkert många personer som har gått in två eller flera gånger på hemsidan för att kolla om programmet har kommit. Det finns också personer som inte brukar dansa i Anten som är intresserade av vad vi dansar.

 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 27/9 med Charlies.
 - Oj, oj vilken härlig musik vi fick dansa till den här kvällen!
 Kvällens dans var schottisvarianten Vargmåne från 2005, som spelas ofta ute. Charlies spelade originalmusiken och då ska man inte dansa de tre turerna två gånger rätt igenom, många blev nog förvånade och lite ställda när ordningen på turerna var lite annorlunda, men Anders rappade så det gick bra. Det är Alf Anderssson från Grums som har gjort den här dansen, han har också gjort t. ex. de mycket populära Bonnen och I washed my hands.
  Det kom ett par som aldrig varit i Anten tidigare, de var från norra Bohuslän och var ute på en liten dansresa. På tisdagskvällen var de i Borås men dansledaren var sjuk och det fanns ingen ersättare men det gick bra ändå, tyckte de, för Evert i Levins styrde lite. Vi i Anten har ju samma dansledare men vi hade tur, när vår "gamle" dansledare Anders fick veta att Pär-Anders var sjuk sa han:
 - Då får väl jag hoppa in.
Det var tur att han kunde för det där med att visa och särskilt rappa är inte så lätt.
Bilden: Roger synar innehållet i vinstpåsen.Klicka för större bild.


Onsdagen den 20/9 med Eva & Ingvar.
 Två av kvällens huvudpersoner, Pär-Anders (så här ser han ut utan hatt) och Ingvar (strax innan han fick ett mindre raseriutbrott över att han inte vann något på sina lotter).
 - Oj, oj vilken stämning det var den här kvällen! Det är sällan man hör så mycket tjo och tjim på andra dansställen. Precis så här ska det vara en gammaldanskväll!
 Trevligt och omväxlande dansprogram, det tog lite tid med kvällens dans Vikasving men alla är inte säkra på dansen, särskilt tredje turen kan vara lite knepig och det är inte lätt att hjälpa sin partner i rygg om rygg. Sedan gjorde Eva och Ingvar det lite extra svårt för oss genom att inför tredje turen i andra omgången spela så som låten egentligen är och då måste vi göra två stamp för att det ska stämma. Dansen är gjord till låten "Du Kalle". Viktigt att alla hänger med, tycker Pär-Anders.
 Anders och Margaretha, våra "gamla" dansledare kom och dansade den här kvällen. Roligt att se dem! Anders tyckte det var roligt att komma och "bara" dansa och slippa ta ansvar. Men han kunde inte låta bli att titta på klockan för det sitter fortfarande i att se hur långt i programmet man hunnit vid en viss tid och fundera på vilka danser som eventuellt skulle behövas lyftas bort från programmet. Just då kändes det extra skönt att bara kunna släppa det hela och låta någon annan sköta det. Han tyckte det var kul att studera Pär-Anders och Marie när de visade danser och även lyssna till hur Pär-Anders rappade. Det är en svår konst att rappa vid exakt rätt tidpunkt och även uttrycka sig så att alla förstår vad de ska göra.
 

 
Klicka för större bild. Ulla och Alf.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 13/9 med Conny & Lars-Håkan.
 - Så jädrans kul det var, hoppas ni hade lika trevligt som vi, skrev Pär-Anders på Facebook efter första dansen i Anten, här tillsammans med sin fru Marie. Många intygade att det blev en mycket bra premiär.

 
Klicka för större bild. Kul att det kom så många, 91 glada dansare var vi. Trots att flera kunde några av de danser som Pär-Anders gick igenom tyckte de att det var helt okej, det fanns ju de som behövde genomgångarna och det är viktigt att alla får chans att hänga med. Ett par var mycket tveksamma till om de skulle kunna hänga med, men de sa att det gick mycket bättre än de hade förväntat sig. De såg mycket nöjda ut när de gick hem.
 - Kanon, sa Sven-Erik på frågan om vad han tyckte om kvällen, detta hörde Pär-Anders som tackade och tog i hand. Många andra vittnade om en jättetrevlig kväll.
 Bilden: Anders vann en blomma och Anne en inträdesbiljett.
 Klicka för större bild. Föreningens revisor Jan fick gå till Gunilla, kvällens ansvariga, och bekänna att han tagit fem lotter men bara betalat för fyra.

 
Klicka för större bild. Det var Conny och Peter som skulle stå för musiken den här kvällen men i stället för Peter kom Lars-Håkan som ofta spelar ihop med Conny. Lars-Håkan ingår i Levins orkester.
 - Jätteroligt att spela ihop med Conny, sa Lars-Håkan.
Den som vill se hur Conny ser ut får titta på nästa bild.

 

Kvällens dans våren 2017.
11/1  Toftasvängen
18/1  Grisesnoa
25/1  Schottis på Fröjden
  1/2  Hyfsapolka
  8/2  Maran
15/2  Sunnanövals (bytesdans)
22/2  Borgundapolka
  1/3  StickAns hambo
  8/3  Marknadspolka (bytesdans)
15/3  Amandaswing
22/3  Torparschottis
29/3  Rödluvan (bytesdans)
  5/4  Fantasisnoa
12/4  Bröllopshambo (bytesdans)
19/4  Umemazurka
26/4  Avslutning

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 26/4 med Levins.
  Åter en extra rolig kväll i Anten med ca 100 dansare. 
 - Vi kommer idag också för det var så jättetrevligt förra onsdagen, sa några av kvällens dansare.  
  Det här var sista kvällen för Anders som dansledare på onsdagar, han och Margaretha blev avtackade med en blomma och Anders fick ytterligare en antentröja. I måndags fick Anders nämligen en tröja också, han hade beställt två. Vi tolkar detta som att han vill komma tillbaka när han fått vila ett tag. Att Anders är populär som dansledare går inte att ta miste på, alla reste sig och applåderna ville inte ta slut. Hoppas att han förstår att han är mycket välkommen tillbaka.

 
Klicka för större bild.  Kent var förra onsdagen också och kom tillbaka för att det var så trevligt. Mycket bra orkester den här veckan också. Många härliga låtar och ibland ganska högt tempo, men det ska det ju vara när t.ex. Sockerpillret står dansprogrammet.

 
Klicka för större bild.  Berit och Leif G W hade titta på dansprogrammet i förväg och det kan ju vara bra när man ska besöka ett ställe som man inte brukar åka till. Extra lätt att hitta Antens dansprogram dels på hemsidans första sida samt på Alldanssidan Dansprogram och det bästa är att programmet är kopplat till Aclaporten så att om man vill se dansfilmen trycker man på CD-skivan, och för att läsa dansbeskrivningen trycker man på texten. Det är faktiskt inte så vanligt att dansprogrammen ser ut så här. Mycket bra sevice!

 
Klicka för större bild. Egon hade inte dansat på flera månader, han har ont i ett knä. Men han dansade och vilade ibland. Flera dansare har problem med kroppen på ett eller annat sätt men det är ju så roligt att dansa, det är inte roligt att behöva avstå och för det mesta är det sämre att stanna hemma och sitta stilla framför teven.

 
Klicka för större bild. Gunilla och Jan-Olof bor i Västra Frölunda, de tycker att det är lång väg till Anten. De skulle gärna komma varje onsdag om de hade bott närmare.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 19/4 med Charlies.
 - Vilken härlig stämning det är här i Anten, sa många och tackade för en jättetrevlig kväll.
Jag har aldrig varit en onsdag utan enbart måndagar tidigare sa en dam, hon tyckte att det var mycket roligare än hon hade tänkt sig, även om hon inte kunde alla danser.
 Alla 100 glada dansare, två som vanligt glada och jättetaggade spelmän, duktiga dansledare samt ett omväxlande och roligt dansprogram gjorde att det inte kunde bli annat än toppenbra.
  Kvällens dans, Umemazurka, dansas ibland istället för vanlig mazurka om man inte väljer att ta en lugnare variant, Slimmingemazurka. Efter en snabb genomgång var det bara att dansa på och det gick ju bra eftersom det inte var så mycket nytt i dansen. En annan dans på dansprogrammet vållade större problem och det var Stickans hambo som några inte hade dansat tidigare, en ny fattning, banjofattning, och en annorlunda ordning på turerna ställde till det. Anders visade och rappade så det gick nog bra för de flesta.
  Bilden: Birgit och Hasse är sällsynta besökare i Anten. Jätteroligt när det kommer andra än våra vanliga stamgäster.

 
Klicka för större bild.Ulf, som brukar dansa i Göteborg, hade aldrig varit i Anten tidigare och Eva som brukar dansa i Borås. Eva hade med sig Olof och de kommer någon gång då och då till Anten.

 
Klicka för större bild.Det här är Agneta som hör ihop med Ulf på föregående bild.

 
Klicka för större bild.Lennart ordförande i Får Ja´Lovs Dansförening.

 
Klicka för större bild.Lena och Lennart dansledare i Kärna. Lennart är inte sig lik på den här bilden, han brukar alltid se så glad ut.

 
Klicka för större bild.Två glada dansare till, Marie-Louise och Andris.

 
Klicka för större bild. Rolf och Kerstin, två glada dansare.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 12/4 med Conny & Peter.
  Åke vann en påse med sill, ostar, kex m.m. passande nu i påsktider.
  Conny och Peter fyllde som vanligt danslokalen med härlig dragspelsmusik. Conny spelade fel någon gång men han skrattade gott åt sig själv. Avslutningsvis spelade de ett extra långt potpurri bestående av många buggvänliga låtar och dansarna fick nya krafter, dansgolvet fylldes av buggare och även av par som hellre ville dansa foxtrot.
  Bytesdansen Bröllopshambo var även kvällens dans för ungefär ett år sedan men de flesta hade nog glömt. Anders fick fram några par som visade dansen och efter lite torrsim var det dags för alla att dansa till musik. För två veckor sedan var bytesdansen Rödluvan kvällens dans, kul med lite olika bytesdanser. Kvällen inleddes med schottis men några par dansade Ra-ta-ta i mitten och på den andra schottisen dansade några NyPetschottis. I stället för Pariserpolka dansade några Åskbollen och därefter Lottas polka. Jättebra med ett stort dansgolv så att det går att dansa lite olika danser, bra om man kommer överens om samma dans i mitten annars kan det bli lite rörigt.
   

 
Klicka för större bild.Alf och Margareta vann också var sin påse.

 
Klicka för större bild.Påskkäringarna Inger, Lena och Gunvi.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 5/4 med Diggarna.
  Vilken rolig danskväll! Det var fullt ös hela kvällen. Vid ett par enstaka tillfällen var spelmännen tvungna att dra ner på tempot t.ex. när vi dansade En vals tillsammans, då spelade de lugnt och fint. De här tre mycket glada herrarna Henrik, Conny och Janne ser ut att ha lika roligt på scenen som vi har på golvet, hoppas att de har lika roligt bakom scenen också. För ett par veckor sedan firade Diggarna 10-årsjubileum och vi hoppas att de ska ha lust och ork att spela för oss i många år till. De är ju mycket populära och det brukar komma många när de spelar.
  För några år sedan var Henrik dansledare i Borås och ibland rappar han dansstegen i stället för att sjunga, i går rappade han till Jiggartango, det var nog inte nödvändigt men vi som dansade fick bekräftelse på att vi förhoppningsvis gjorde rätt steg. Henrik är också lite av en poet, till en dans sjöng han enbart ordet telefonkatalog hela låten igenom. En annan låt tillägnade han vår dansledare Anders, han stal en text och gjorde om den lite. Det såg ut som om Anders uppskattade tilltaget, han såg extra glad ut.
  Kvällens dans var Fantasisnoa, dansen består av två turer så den gick snabbt att lära ut även till de som inte hade dansat den tidigare. Det blev tid över och vi hann med två extradanser, Bonnen och Carinas snoa som Anders snabbt la in på programmet. I Anten får orkestrarna ett färdigt dansprogram, förmodar att det är bekvämt att slippa göra ett.
  Bilden: Anders vann ägg, han skulle åka hem och egga upp sig, sa han, men vad det innebar är okänt.
 

 
Klicka för större bild.Rose-Marie och Rolf.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 29/3 med Sture & Ulf.
  Oj, oj vilket tempo det var i Anten. Den som dansade alla danser fick sig ett rejält motionspass. Det var Sture och Ulf som körde hårt med oss, men det var så roligt. En dans som brukar gå snabbt är ju Sockerpillret och den fanns med på programmet, några passade på att vila åtminstone en av de två omgångarna.
  Kvällens dans var valsvarianten Rödluvan som är en bytesdans, vi har dansat den tidigare så det gick snabbt att lära ut den. Sture och Ulf spelade flera härliga valser med våranknytning samt ett valspotpurri med gamla kända goa valser. Många sjöng med och stämningen var på topp, vi blev som en stor familj.
  Några passade på att i stället för Tisdagssnoa dansa Nickolinas snoa som inte fanns med på dansprogrammet och som kan dansas till valfri snoa men helst dansas till Hasse Anderssons låt med samma namn.
  Eftersom det blev lite tid över hann vi även med att dansa Kulspruteschottis som Sture kallar dansen, vi andra säger Ra-ta-ta.
  Klädda i för årstiden passande gula skjortor önskades vi alla en glad påsk av Sture, därefter var det dags för avslutande foxtrot. Ännu en rolig kväll i Anten var slut.
Bilden: Anne vann en inträdesbiljett.

 
Klicka för större bild. Margareta blev så glad över sin vinst som den här veckan bestod av diverse grönsaker.

 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 22/3 med Trippix.
  Gunnar vann en stor påse med frukt, här delar han med sig till Anna-Lena.
Anna-Lena kommer inte så ofta till Anten och även Karin som skrev följande på Facebook är en sällsynt gäst.
 - Tack för en härlig danskväll! Hon önskas välkommen tillbaka av flera. Dansledare Anders svarar att det är dansarna som gör att det blir en trevlig kväll.
Men musiken, som den här kvällen bestod av Göran och Tore, samt våra duktiga dansledare har också mycket stor betydelse för trivseln. Roliga och omväxlande danser bidrar naturligtvis också, men det brukar ju Anders fixa vecka efter vecka.
  Kvällens dans Torparschottis har vi dansat i Anten för flera år sedan, men det var nog ingen som kom ihåg det. I tur två går man sidsteg översteg fotombytessteg översteg fotombytessteg översteg. Lite klurigt. Göran i Trippix hade mest problem med översteg, ibland blev det steg över och ibland fattades steg och någon gång fattades det musik. Konstigt! Hoppas att det blir några steg över till nästa vecka.
  Naurligtvis önskas alla tillbaka nästa vecka, ta gärna med några dansvänner som inte brukar komma, det är ju jätteroligt när det dyker upp någon ny eller sällsynt dansare.

 
Klicka för större bild.Margareta och Jan.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 15/3 med Charlies.
  Vilken danskväll det blev! Vilken stämning! Inför Tölösteppen uppmanade Ingmar oss att tjoa mycket, dels hör det till den dansen och så går dansen så mycket lättare. Ingmar blev ordentligt hörsammad, det blev ett nästan öronbedövande tjoande och många glada miner. Det är inte ofta som danspubliken tjoar så mycket, i Anten förekommer det titt som tätt. Att de här spelmännen är populära bevisades på flera sätt, bl.a. jättemycket applåder och efter sista dansen var det många som gjorde vågen, kvällen innan var det fler än tio av den här kvällens dansare som var i Fräntorp och dansade till Charlies och de hade säkert velat att dansa en tredje kväll om det hade varit möjligt. Kanske någon har deras CD i bilradion om man ville fortsätta att lyssna även på hemvägen. 
  Känner man sig lite nere så är det ju bra att lyssna på musik som man tycker om, om det då är möjligt att dansa till musiken kommer man förmodligen att må ännu bättre och det var precis vad som skedde i går kväll. En person kom och sa att hen inte mådde bra och tänkte inte åka och dansa, men när danskvällen var över åkte personen i fråga hem och kände sig mycket bättre till mods. Slutsats: känner du dig lite vissen - åk iväg och dansa.
  Kvällens dans, schottisvarianten Amandaswing från 2010 önskad av en av våra dansare, har vi haft på programmet för ett bra tag sedan, flera hade aldrig dansat den tidigare. En inte så lätt dans, det krävs en del träning för att dansen ska flyta på, men det blir fler tillfällen att öva kommande onsdagar. Dansen, som Pär-Anders Sköld och hans dotter Amanda har gjort, var mycket populär för ett par år sedan. Pär-Anders som är dansinstruktör i Borås, hälsade på i Anten förra veckan, det var han med det längsta skägget.
  Vår dansledare Anders har redan lagt ut onsdagens dansfilm, för den som vill återuppleva lite av den härliga kvällen och göre de avundsjuka som inte kunde komma.
Bilden: Ingrid.

 
Klicka för större bild.Annika och Bosse.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 8/3 med Eva & Ingvar.
  Berit och Berit. Berit till höger på bilden skrev följande på Facebook:
 -  Varmt TACK för en underbar danskväll i Anten! Medryckande musik av Eva och Ingvar och duktiga dansledare Anders och Margaretha. Och med alla glada dansare blir det givetvis en Toppenkväll. Kram Ove och Berit.
 Det är bara att hålla med, även andra vittnade om en härlig stämning. Trots att väglaget inte var det bästa den här kvällen hade flera av våra dansgäster åkt många mil för att få dansa i Anten. Extra viktigt att det blir roligt när man har åkt långt.
 Den 8 mars är det ju Internationella kvinnodagen och det hade Ingvar inte missat, när vi dansade Oh Susanna sjöng han om flera kvinnor bl. a. om Kristina, Anna, Amanda och Josefine. Före det var det djurtema, danserna Grisesnoa, Salty Dog Rag, Cocosnöten (ko) samt Vikasving (Tänkte han månne på sälarten vikare?).
 Kvällens dans var bytesdansen Marknadspolka, det behövdes inte mycket instruktion eftersom dansen är lätt och vi har ju haft den tidigare. Extra trevlig dans eftersom man får dansa med många. Den här kvällen hände något som är mycket sällsynt, Anders drabbades av en tillfällig minneslucka han kom inte på hur Hambosnurr från Hökis gick, efter några misslyckade försök fick vi dansa bäst vi kunde. Sådana där minnesluckor drabbar de flesta av oss andra titt som tätt.

 
Klicka för större bild.  Arvi blev glad över sin vinst, en inträdesbiljett. Den andra vanns av Inger som vann en biljett förra veckan också, en del har extra stor tur. Grattis till er båda. Arvi har nyss betalat sitt medlemskap i vår förening. Har Du inte redan gjort det går det bra att göra det kontant i Anten eller via bankgiro: 299-8623. 80 kr kostar det att bli medlem.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 1/3 med Conny & Peter.
  Inger blev glad över sin vinst, en inträdesbiljett.
  Tyvärr var Conny förkyld och därför blev det ingen Elvis den här kvällen men det blev ändå jättebra med all härlig musik från två dragspel. Kvällens dans var StickAns hambo från 2015, där turerna går i en lite ovanlig ordning. Tur 1, tur 2, tur 1, tur 2, tur 3, tur 4, tur 3, tur 4, därefter tur 1-2-3-4 en omgång. Före fikapausen togs inte de sista delen med men efter pausen kom alla turerna med vilket fick några att bli ganska trötta. Flera av kvällens dansare har varit förkylda eller inte dansat på ett tag av andra anledningar och en lång hambo kan vara krävande. Ordentligt med rolig motion fick vi även den här kvällen. Jättebra!

 
Klicka för större bild.  Kerstin och Conny.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 22/2 med Duo Blå.
  Oj, så roligt att kunna komma iväg och dansa efter ca tre veckors snuva och hosta, att sitta hemma och titta på dansfilmer och läsa roliga dansprogram gör inte att man blir piggare precis. Ett gott råd: passa på att dansa när du kan, för snabbare än du anar kan den dagen komma när du inte kan dansa.
  Kvällens dans var Borgundapolka, en lätt och rolig polkavariant från 2009, dansen förekommer ganska ofta på på dansprogrammen. På kvällens dansprogram fanns också Maran som Margaretha och Anders gjorde till en gillesdansdag i Anten 2012. Namnet på dansen kommer från de första bokstäverna i deras namn. Två danser utöver dansprogrammet hanns med den här kvällen, den ena dansen var Hambo Luringen. Duo Blå är experter på att spela den här luriga hambon, antalet hamboomdansningar är olika i varje tur och det gäller att lyssna och gissa hur många omdansningar det kommer att bli. Enligt Leif i Duo Blå var dansarna i Anten duktiga på detta. Den andra extradansen var bytesdansen Dagen-efter-snoa och även den dansen blev lyckad, här gäller det främst för herrarna att komma ihåg åt vilket håll de ska gå efter varje snoaomdansning. Dansen som fungerade sämst var Oh Susanna, det blev tre herrar som fick gå och sätta sig mitt i dansen, de kom inga damer till dem. Alla andra danser fungerade mycket bra enligt Anders. Duo Blå spelade som vanligt mycket passande och bra musik till de olika dansena och några tackade Bengt och Leif genom att göra vågen, de uppskattade nog detta för de såg mycket glada ut.
  Bilden: Två herrar, Roland och Gunnar tillhörande kvällens arbetsgrupp, väntar på att få städa efter oss dansare. De ser glada ut trots det.

 

Klicka för större bild.


Onsdagen den 1/2 med Charlies.
  Danskvällen är slut och Rose-Marie får en liten pratstund med Ingmar som tillsammans med Anders bildar Charlies. Ingmar gör lite reklam för deras CD. Kvällen innan spelade de modernt i Hindås och flera som var i Anten den här kvällen var även i Hindås. På frågan vad som är roligast att spela svarade Ingmar gammaldans, mer omväxlande musik och att gammaldansarna visar sin dansglädje på ett mera öppet sätt. Sivert passade på att ge ett uppskattande ord om deras saxofonspelande. Förmodar att alla spelmän gillar att få några berömmande ord när danskvällen är slut även om de vill komma iväg hem så snabbt som möjligt, det är mycket att packa och ofta lång väg att köra.
  Kvällens dans var Hyfsapolka, en ganska ny dans som även var kvällens dans för ca ett och ett halvt år sedan. Eftersom det är så pass länge sedan behövdes en ordentlig genomgång och det fick vi. Anders är jättebra på det. Kul med polka, dansen gick ganska snabbt och det gällde att veta vad man skulle göra. Bra för både knoppen och kroppen.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 25/1 med Conny & Peter.
   Kvällens dans Schottis på Fröjden behövde inte någon större genomgång eftersom den har funnits med som kvällens dans för inte så länge sedan och så är det ju en lätt dans. Skönt med en lätt dans, tänker kanske någon men man kunde inte slappna av helt, dansen består av fyra turer och det gällde att komma ihåg vilken tur som stod i tur. Korta visningar gav plats för en dans till och det blev Tindrande ögon till mångas förtjusning. Andra omgången, vi dansar ju två gånger av varje dans, spelade Conny och Peter Leende guldbruna ögon och enligt Conny dansade vi lika bra till den låten. Bra om en dans kan dansas till olika låtar, många av de nyare danserna görs ju till en speciell låt. Conny och Peter fyllde vår danslokal med härlig dragspelsmusik.
  Hans tycker att dans är en jättebra träningsform, mycket roligare än att lyfta skrot. Dans är ju det effektivaste sättet att hålla sig ung. Träning med en partner, olika tempo m.m. gör att dans är så bra.

 

Klicka för större bild.  Gudrun och Stig-Ove.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 18/1 med Eva & Ingvar.
  Asta är en av våra stamgäster och förmodligen äldsta dansare just nu i Anten. Hon ska fylla 84 år i år! Hon är ett bra bevis för att dans håller både kropp och knopp i bra form, för återigen har en undersökning visat att dans är bättre än alla andra träningsformer. Läs mer om Asta en bit ner på sidan 12, Tidigare artiklar.
  Ingvar berättade att han har opererat sin rygg och därför sitter och spelar ibland. Den som ville fick gratis titta på hans operationsärr, han hade även en bild på sitt ärr i telefonen som han gärna visade för den som ville se. Ingvar är noga med sin ryggymnastik som ska utföras tre gånger dagligen, han känner sig mycket bättre. Detta var första spelningen efter operationen och det gick över förväntan, tyckte Ingvar. Om några veckor kommer Eva och Ingvar tillbaka till Anten och då ska Eva ha gett ner 6 kg, enligt Ingvar, han sa inget om hur mycket han själv skulle gå ner. 
  Kvällens dans var Grisesnoa som försvann ett tag när Carinas snoa blev populär men nu verkar Grisesnoa komma tillbaka igen. Den som vill krångla till det kan ju dansa Carinagrisen, en omgång Carinas snoa följt av en omgång Grisesnoa. Extra bra hjärngympa.
 

 

Klicka för större bild.Lennart och Lisbeth.

 
Klicka för större bild.


Onsdagen den 11/1 med Duo Blå.
 Det var ganska många som trotsade det hemska vädret, det kom dansare både från Göteborg, Trollhättan med flera platser. De som inte vågade sig ut på vägarna missade ett roligt och omväxlande dansprogram. Kvällens dans, polkavarianten Toftasvängen, fanns med på dansprogrammen för lite mer än ett år sedan så det var bra med en repetition. Det blev även repetition på Lottas polka, I washed my hands och NyPetschottis. Som vanligt spelade Bengt och Leif mycket bra särskilt gungade det till när de spelade till dansen Salty Dog Rag.  
Bilden: Leif hade tur i lotteriet, han blev mycket glad. Bengt kollade sina lotter noga men det blev ingen vinst för honom.

 
Klicka för större bild.  Anders och Turid Öfverström. Anders är tekniskt ansvarig för vår hemsida. Blir det något fel är det bara att kontakta Anders så fixar han det. På besökssiffrorna längst ner till vänster, kan man utläsa att vår hemsida är populär. Inför en onsdagsdans är det många som tittar på dansprogrammet och vill man vara lite förberedd är det bara att trycka på texten för att läsa dansbeskrivningen och/eller CD-skivan för att se dansfilmen. Förnämligt! Troligtvis var Anten först av alla föreningar i närområdet med att lägga ut dansprogrammet på hemsidan, förmodligen någon gång på våren 2008.

 
Klicka för större bild.Thores medlemskort från 1979.

 
Kvällens dans hösten 2016.
 31/8  Anderssons tango
  7/9  Bonnen
 14/9  Sladden
 21/9  Kentucky home
 28/9  Skärgårdsflirt
 5/10  Åskbollen
12/10  Tordmulen
19/10 I washed my hands
26/10 Västkustsnoa (bytesdans)
 2/11  Vargtassen
 9/11  En vals tillsammans
16/11 Tindrande ögon
23/11 NyPetschottis
30/11 Lottas polka

 
Kvällens dans våren 2016.
13/1  Rolletten
20/1  Anna-Mosters vals
27/1  Borgundaschottis
 3/2   Bröllopshambo (bytesdans)
10/2  Bonnen
17/2  Höjdar-rag
24/2  Fest-vals (bytesdans)
  2/3  Fantasisnoa
  9/3  Schottis på Fröjden
16/3  Glanshammarsnoa
23/3  Rödluvan (bytesdans)
30/3  Vargtassen
  6/4  Hambo från Säffle
13/4  Anderssons tango
20/4  Skepplandavalsen
27/4  Näcken

 
Kvällens dans hösten 2015.
  2/9   Hambosnurr från Hökis
  9/9   Sockerpillret
16/9   Hambosnurr från Hökis
23/9   Hyfsapolka
30/9   Amandaswing
 7/10  Grisesnoa
14/10  Borgundapolka
21/10  Schottis på Fröjden
28/10  Hamboflickan
  4/11  Toftasvängen 
11/11  Linnea
18/11  En vals tillsammans
25/11  En vals tillsammans
 2/12   Bjällerklang